|

Talisca Antalyaspor maçında oynayacak mı? Beşiktaş haber

Anderson Talisca'nın lisansının çıkmasının ardından, Antalyaspor maçında oynayacak mı soruları gündeme geldi. Süper Lig'in ilk haftasında Antalyaspor ile karşılaşacak olan Beşiktaş'ta yıldız oyuncu Talisca'nın forma giymesinde bir engel olmadığı bildirildi. İşte Beşiktaş'ta yaşanan son gelişmeler.

Yeni Şafak
18:07 - 10/08/2017 الخميس
Güncelleme: 18:20 - 10/08/2017 الخميس
AA
Talisca Antalyaspor maçında oynayacak mı? Beşiktaş haber
Talisca Antalyaspor maçında oynayacak mı? Beşiktaş haber

PFDK'den Atiker Konyaspor ve Beşiktaş'a ceza

Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Talisca'nın lisansının çıktığı ve teknik heyetin uygun görmesi halinde Süper Lig'in ilk haftasında Antalyaspor ile oynanacak maçta forma giymesine bir engel bulunmadığı belirtildi.

Talisca, Beşiktaş'la 1 yıl daha kiralık sözleşmesi olmasına rağmen Portekiz ekibi Benfica'nın evraklarını göndermemesi nedeniyle Turkcell Süper Kupa maçına çıkamamıştı.

Beşiktaş Tahkim Kurulu’na gidiyor

Beşiktaş Kulübü, PFDK kararlarına itiraz edileceğini duyurdu.Siyah-beyazlı kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun Süper Kupa maçında yaşananlar nedeniyle Kulübümüz ve Başkanımız Fikret Orman ile ilgili haksız kararlarına yönelik bugün Tahkim Kurulu’na itirazda bulunulacak ve yasal süreç sonuçlandıktan sonra gerekli açıklamalar yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.Beşiktaş Süper Kupa Finali’nin ardından 1 maç seyircisiz oynama ve 100 bin TL para cezası almıştı. Başkan Fikret Orman’a ise sportmenliğe aykırı açıklamalar nedeniyle 45 gün hak mahrumiyetinin yanı sıra 30 bin TL para cezası kesilmişti.

"Beşiktaş karşısında gereken her şeyi yapacağız"

Antalyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Süper Lig'in ilk haftasında deplasmanda Beşiktaş ile yapacakları maçta, takımdaki eksiklere rağmen puan için gereken mücadeleyi ortaya koyacaklarını söyledi.

Çalımbay, Atilla Vehbi Konuk Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, sezon öncesinde bir aydan fazla bir süre kamp yaptıklarını, yeni oyuncuların da katılımıyla oluşan kadroyu oturtmaya çalıştıklarını belirtti.

Ligin başlamasına az bir süre kala takımların hala iyi transferler yaptığının altını çizen Çalımbay, "Bizim sıkıntılarımızın en başında sakat oyuncularımızın olması geliyor. Menez, Deniz Kadah ve Drole'nin sakatlıkları bizim için çok büyük dezavantaj oldu. Yapacak bir şey yok. Olan arkadaşlarımızla en iyisini yapmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Geçen sezonun şampiyonu siyah-beyazlı ekibin, ligin en oturmuş kadrosuna sahip olduğunu dile getiren Çalımbay, şöyle konuştu:

"Beşiktaş maçında amacımız puan ya da puanlar almak. Beşiktaş takımı tanınmayacak bir takım değil. Yeniler hariç bütün oyuncularım Beşiktaş'ı çok iyi tanıyorlar. Neler yapabileceğimizi çok iyi biliyoruz. Eğer biz orada mücadele etmezsek, galibiyeti düşünmezsek, oynamazsak bizim için problem. Gereken her şeyi yapacağız. Tek sıkıntımız, eksik arkadaşlarımız."

Hücum bölgesi için alternatif oyuncu sıkıntısı yaşadıklarına dikkati çeken Çalımbay, 1-2 haftadan sonra sakat oyuncuların da iyileşerek takıma katılmasının ardından milli maç arasını en iyi şekilde değerlendirmeyi hedeflediklerini aktardı.

- "Şampiyonluk kadar değerli şeyler yaptık"

Geçen sezona kötü başlayan Antalyaspor'un, sonrasında iyi şeyler yaparak ligi beşinci sırada bitirdiğini ifade eden teknik direktör Çalımbay, bunun daha iyisini yapabileceklerini söyledi.

Çalımbay, bunun için de yönetimin, taraftarın ve teknik heyetin aynı mantaliteye sahip olması gerektiğini vurgulayarak, "Geçen sene nasıl tek yürek olunmuşsa, çok zor bir yerden iyi bir yere gelinmişse, aynı şekilde tek yürek olunması gerekiyor. 'Geçen sene çok iyi şeyler yaptık, aynı şekilde devam eder' düşüncesinde kimsenin olmaması gerekiyor. Herkesin geçen senekinden daha iyi bir şekilde takıma sahip çıkması gerekiyor. Herkesin işini daha iyi yapması gerekiyor. Yönetimin ve taraftarın takımın yanında olması gerekiyor." şeklinde konuştu.

"Geçen sene şampiyonluk kadar değerli şeyler yaptık." diyen Çalımbay, ancak bunun geride kaldığını belirtti.

Çalımbay, 1-2 transfer daha yapma ihtimallerinin olduğunu, yapılamazsa da ellerindeki kadro ile yola devam edeceklerini sözlerine ekledi.

PFDK'den Atiker Konyaspor ve Beşiktaş'a ceza

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Turkcell Süper Kupa maçındaki saha olayları nedeniyle Atiker Konyaspor'a 5, Beşiktaş'a 1 maç seyircisiz oynama, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a da 45 gün hak mahrumiyeti cezası verdi.

TFF'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Turkcell Süper Kupa finalinde taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle Atiker Konyaspor'un 5 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama ve 250 bin lira para cezasına çarptırıldığı belirtildi.

Atiker Konyaspor'a ayrıca, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan dolayı 100 bin lira para cezası verildiği ifade edildi.

Açıklamada, Beşiktaş'a, taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle 1 resmi müsabakayı sahasında seyircisiz oynama ve 100 bin lira para cezası uygulandığı aktarıldı.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a ise sportmenliğe aykırı açıklamada bulunmasından dolayı 45 gün hak mahrumiyeti ve 30 bin lira para cezası verildiği duyuruldu.

#Anderson Talisca
#Benfica
#Beşiktaş
#Futbol
#Lisans
#SÜPERLİG
#Antalyaspor
٪d سنوات قبل