|

Taraftarlar teröre karşı bir arada - İstanbul haberleri

Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Bursasspor taraftarları başta olmak üzere birçok takım taraftarı hain terör saldırısını lanetleyerek, patlamanın gerçekleştiği noktaya gitti.

Yeni Şafak
21:54 - 12/12/2016 Pazartesi
Güncelleme: 21:57 - 12/12/2016 Pazartesi
IHA

Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve Bursasspor taraftarları başta olmak üzere birçok takım taraftarı hain terör saldırısını lanetleyerek, patlamanın gerçekleştiği noktaya gitti.



Akşam saatlerinde Beşiktaş Köyiçi meydanında toplanmaya başlayan siyah-beyazlı taraftarlar, cumartesi günü gerçekleşen hain terör saldırısını lanetledi. Köyiçi meydanında toplanan binlerce taraftarlar, saat 19.23'e kadar Türk bayrağı ve terörü lanetleyen pankartlar açarak sloganlar attı ve terörü lanetledi. Ayrıca taraftarların çevre güvenliğini sağlayan polis memurlarına da karanfil verdiği gözlendi. Beşiktaş taraftarının yanı sıra, yürüyüşe Galatasaray, Fenerbahçe, Bursasspor ve birçok Anadolu kulüplerinin taraftarı katıldı. 19.23'de Köyiçi meydanından hareket eden binlerce taraftar, Dolmabahçe caddesinden pankartlar açıp sloganlar atarak, yoğun yağış altında cumartesi günü gerçekleşen hain terör saldırısının gerçekleştiği noktaya yürüdü. Trafikte birçok sürücü de korna çalarak taraftara destek verdi.



Hain saldırının gerçekleştiği Vodafone Arena'nın yanına gelen taraftalar hep bir ağızdan 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı. Birlik beraberlik mesajı veren taraftalar, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sloganlar atarak dağıldı.



Taraftar grupları teröre karşı beraber yürüdü

Osmaniye'de 7 Ocak, GFB, UltrAslan, Çarşı ve Titanlar taraftar grupları, İstanbul'daki terör saldırısına tepki göstermek için yürüyüş düzenlediler.


Ellerinde Türk bayrakları ve takımlarının atkıları ile Eski Belediye önünden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen taraftarlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" ve "Teröre karşı omuz omuza" sloganları attı. Burada taraftar grupları adına bir açıklama yapan Sedat Köle, “Kardeşi kardeşe, ülkeyi ülkeye kırdırmak isteyenlerin kim olduklarını bizler biliyoruz. Biz cahil insan değiliz. Ama burada biz kendi önlüğümüzü bilerek, bazı şeylerin önüne geçmeye çalışıyoruz. Nasıl ki Kurtuluş Savaşı'nda atalarımız, dedelerimiz Türk, Kürt, Sünni, Alevi ayrımı yapmadan cepheye gitmişlerse bugün de bizler aynı şekilde gideceğiz. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizi, kardeşliğimiz korumak için buraya geldik ve gelmeye de devam edeceğiz. Bizi ayırmaya çalışan fitne ateşini söndürmek için hep beraber tek vücut halinde ülke olarak taraftarlar olarak değil, vatandaşlar olarak buradayız. Teröre karşı tepkimizi vatandaşları rencide ederek değil, kardeşliğimize zarar verecek her türlü olaydan kaçarak kırmadan göstereceğiz” diye konuştu.


Açıklamaların ardından taraftarlar, Rahime Hatun Çarşı Karakoluna giderek polislere karanfil verdi.


#Terör
#Yürüyüş
#İstanbul
#Taraftarlar
#Beşiktaş
#Galatasaray
#Fenerbahçe
#Bursaspor
7 yıl önce