|

Tasarruf Etme ve Birikim Yapma Yöntemleri

Tasarruflu olmak çoğu zaman cimri olmakla karıştırılsa da aslında tasarruflu insan parasını doğru şekilde yöneten, geleceğini düşünerek birikim ve yatırım yapan kişidir.

Yeni Şafak ve
09:35 - 25/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 22:42 - 15/06/2018 Cuma
Diğer
TÜRK TELEKOM
TÜRK TELEKOM

Tasarruf için önce gelir-gider dengesini sağlamak gerekir. Eğer harcamalarınız gelirinizi geçmeye başladıysa müdahale etme vakti gelmiş demektir.

Tasarruf etmek için önce bahanelerden kurtulup tasarruf edeceğine kendini inandırmak gerekiyor. Karar verdikten sonra yakın çevrenize verdiğiniz kararı söylemek harcama yaparken iki kere düşünmenizi sağlayacaktır. Eğer ikinci kez düşündüğünüzde alacağınız şeye aslında ihtiyacınız olmadığını farkettiyseniz tasarruf etmeye başladınız bile. Mutfak harcamalarınızı gözden geçirin, sadece ihtiyacınız kadar ürün alın. Aydınlatmalarınızda tasarruflu ampüller kullanın, evinizin yalıtımı konusunda bilgi sahibi olun. Yalıtım imkanınız varsa muhakkak değerlendirin. Yürümenin sağlığınız için çok büyük faydası olduğunu asla unutmayın, yürümek sizi büyük bir yükten de kurtaracaktır. Kredi kartlarınızdan kurtulun, sadece cebinizdeki paraya göre bütçe planlaması yapın.

Faturalar en çok harcama yapılan yer. Faturalarınızı not edin, kendinize bir sonraki ay daha az ödeme hedefleri koyun. Doğalgaz faturalarınız için yalıtım, su faturalarınız için arıtma imkanlarını araştırın. Telefon faturaları için avantajlı kampanyaları kaçırmayın. Türk Telekom web sitesine girin, Avantaj Web’de tarifelerinden birine geçin, yeni müşterilere özel 3 ay boyunca geçerli 2 GB data hediye fırsatını hemen değerlendirin.

Detaylı Bilgi İçin :

#Türk Telekom
#online başvuru
#tarifeler
6 yıl önce