|

Taşımacılıkta çevre odaklı yaklaşım sürecek

ATA freight Türkiye Genel Müdürü Haluk Yavuz, sektördeki tecrübeleri sayesinde lojistikde teknolojik dönüşümde öncü olmaya devam edeceklerini belirtiyor.

iLAN
12:42 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 13:06 - 16/11/2018 Cuma
Diğer
ATA freight
ATA freight

2018 yılında iyi bir performans gösterdiklerini ifade eden Haluk Yavuz, 3. Çeyrekle beraber kur artışına bağlı olarak ithalat yüklerinde büyük bir düşüş olduğunu bununda 2018’in geri kalanı için bir risk oluşturduğuna dikkat çekti. Tüm olumsuzluklara rağmen 2018 yılını bir önceki yıla göre yüzde 20 büyüme ile kapatmayı hedeflediklerini belirten Yavuz, 2019 yılında devreye girecek yeni yatırımlarıyla beraber gelecek sene içinde en az yüzde 20 oranında büyümeyi öngörüyor. Proje taşımacılığı alanında sahip olduğu tecrübeli kadrosu ve referansları sayesinde büyük projelerdeki konumunu bu yıl da koruyan ATA Freight, büyüyen ürün yönetimi kadrosu sayesinde yeni ürün çözümleriyle de müşterilerine farklı alternatifler yaratmayı amaçlıyor.

2019 yılında da güçlü bir büyüme performansı göstereceklerine inandıklarını belirten ATA Freight Türkiye Genel Müdürü Haluk Yavuz, önümüzdeki yıl içinde hayata geçirecekleri yeni depo yatırımdan oldukça ümitli olduğunu belirtiyor. ATA Freight global olarak teknolojiye önem veren bir firma. Lojistiğin geleceğinde teknolojinin olduğuna inanıyor ve bütün yatırımlarını da bu yönde yapıyor, Hindistan’da kendi teknoloji firması ve ARGE merkezi var. ATA Freight şirketler grubunun bir parçası olan ve merkezi Hindistan-Mumbai’de bulunan “Vizio” firması lojistik sektörünü geleceğe taşıyacak yenilikçi çözümler üretiyor.

Ar-Ge yatırımları ve dijitalleşmenin yanında yeni ve alternatif ürünlere ağırlık vereceklerine dikkat çeken Yavuz, yeniden yapılandırdığımız hava, kara ve konsolidasyon departmanlarımız müşterilerimize alternatif olacak yeni ürünler sunuyorlar, hava kargoda yolcu beraberinde taşıma servisini ve Kara taşımasıyla Hava Kargoyu kombine eden yeni multimodal taşıma hizmetini müşterilerimize sunduk, Karayolunda yeni anlaşmalar çerçevesinde dağıtım ağımızı hızlı bir şekilde artırıyoruz, pazar paylarını daha da yukarıya çekmek için mevcut konsol servislerimizi daha da güçlendiriyoruz ve direkt hatlarla yeni ülkelere yeni konsol servisleri açacağız, dedi.

Maliyetlerin artması, rekabetin yoğunlaşması, kâr marjlarının düşmesinden dolayı müşteri memnuniyetini ve inovasyonu öncelikleri arasına almayan firmaların rekabette geride kalacağına dikkat çeken Yavuz, dolayısıyla artık lojistik şirketlerinin de klasik iş yaklaşımlarını geride bırakıp, teknolojiye, dijitalleşmeye ve verimliliğe daha fazla odaklanmaları gerektiğini belirtti.

ATA Freight globalde, yenilikçi, teknolojiye yatırım yapan ve değer yaratan yapısıyla karbon salınımını azaltarak, çevre üzerindeki etkisini asgari düzeye düşürmek, yeni ormanların yaratılmasına ve korunmasına katkı sağlayarak insan hayatına etki etmek istemektedir.

Müşterilerimiz adına yaptıkları taşımalar karşılığında ağaç dikiyoruz, 2011 yılından buyana yürüttüğümüz sosyal sorumluluk projesi kapsamında şu ana kadar yaklaşık 50 bin ağaç diktik, hedefimiz önümüzdeki 4 yıl içinde 500 bin ağaç dikerek doğal kaynakların ve insan hayatının korunmasına yardımcı olmaktır.

ATA Freight Hakkında

New York merkezli ATA Freight’in, Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye, Hindistan, Meksika, Rusya ve Çin’de olmak üzere 6 ayrı ülkede kendisine ait 30’dan fazla ofisi ve 400’den fazla çalışanı bulunmaktadır. Bütün Dünya’ya yayılmış geniş ve güçlü acente ağı ile ithalat ve ihracata yönelik haftalık düzenli servislerle parsiyel ve komple deniz, hava ve kara taşımacılığı hizmeti sunmaktadır. Bunların dışında grup şirketleri aracılığıyla, tedarik zinciri çözümleri, proje taşımacılığı, depo hizmetleri ve gümrükleme gibi hizmetleri de müşterilerine sunmaktadır.

Hedefimiz İlk 50 global 3PL firması arasına girmektir.

ATA Freight, sektördeki 22. yılını geride bıraktı, geldiğimiz nokta bizim için gurur verici ancak hedeflerimiz çok büyük. Önümüzdeki yıllar içinde global 3PL hizmet veren sektörün ilk 50 firması arasına girmeyi hedefliyoruz. Bunun için teknolojiye yatırım yapıyoruz ve yaptığımız yatırımın meyvelerini de almaya başladık, bunun katlanarak devam etmesini ve bizi hedeflerimize taşımasını istiyoruz. Dünya çapında kazandığımız ödüllerle de lojistik sektörünün teknolojik dönüşümünde öncü olmaya devam ediyoruz. Dünya’nın sayılı tarım ekipmanları üreticilerinden olan John Deere firması tarafından, inovasyon ödülüne layık görülen şirketimiz en son Amerika Birleşik Devletleri’nin öncü lojistik dergilerinden Logistics Tech Outlook dergisinin yayınladığı araştırmada, 2017 yılının en iyi 10 Lojistik Yönetimi Hizmet Sağlayıcısı arasında gösterilmiştir.

#ATA freight
#lojistik
#teknoloji
5 yıl önce
default-profile-img