|

Tekirdağ Milletvekilleri 24 Haziran 2018 27.dönem vekilleri belli oldu AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti

Tekirdağ 24 Haziran 2018 seçimlerinde milletvekilleri belli oldu. Tekirdağ ilinde AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti'den kimler milletvekili oldu? İşte AK Parti - MHP - CHP - İyi Parti Tekirdağ milletvekilleri ve seçim sonuçlarıyla ilgili tüm detaylar!

Yeni Şafak
11:34 - 26/06/2018 Salı
Güncelleme: 14:22 - 19/06/2018 Salı
Diğer
Heyecanla beklenen 24 Haziran seçimlerinin sonuçları açıklandı.
Heyecanla beklenen 24 Haziran seçimlerinin sonuçları açıklandı.

Seçim sonuçları Tekirdağ ve diğer illerde nasıl sonuçlandı? Heyecanla beklenen Türkiye'nin en önemli seçimlerinden biri olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde Tekirdağ seçmeni nasıl bir karar verdi? Sandıkların açılıp oyların sayılmasıyla birlikte Tekirdağ ilinde heyecan doruklara ulaştı. Tüm seçmenlerin ve halkın merak ettiği kim, ne kadar milletvekili çıkardı?

Tekirdağ AK Parti Milletvekili adayları

Mustafa Şentop

Mustafa Yel

Çiğdem Koncagül

Mestan Özcan

Kerim Atalay

Abdullah Öğe

Cem Karaca

Tekirdağ MHP Milletvekili adayları

KORAY ÖNSEL

ÇIĞIR DOĞU ZORLU

MUSTAFA YILDIRIM

RECEP ÇALIŞKAN

MUHAMMER VAROL

ZEHRA ÇALIŞKAN

OKTAY ÜSTÜN

Tekirdağ CHP Milletvekili adayları

Faik Öztrak

İlhami Özcan Aygun

Candan Yüceer

Emre Köprülü

Adem Dalgıç

İsmail Doğaroğlu

Gülfer Ümit

Tekirdağ İP Milletvekili adayları

Faik Öztrak

İlhami Özcan Aygun

Candan Yüceer

Emre Köprülü

Adem Dalgıç

İsmail Doğaroğlu

Gülfer Ümit

Tekirdağ

Tekirdağ, Bizans döneminde Bisanthe (Βισανθη) ve sonraları Rodosto (Ρωδοστο) adıyla anılmıştır. Kenti ele geçiren Türkler, şehre önceleri Rodosçuk, 18. yüzyıldan itibaren de Tekfur Dağı demeye başlamışlardır. Tekfur Ermeniceden alıntı bir sözcük olup Osmanlı Türkçesinde Hıristiyan hükümdarlara verilen bir sandır. Aslı tagovar, anlamı ise taç taşıyandır. Cumhuriyetin ilanından sonra tekfur sözcüğü atılarak yerine sesçe benzeşen tekir getirilmiştir.

Eski yaygın tarihi kabul, Tekirdağ'ı bir Yunan kolonisi olarak kurulduğunu kabul eder. Sisam Adasından gelen kolonicilerin ilk olarak kurduğu şehir "Bisanthe" adıyla bilinir. Bu ad ile bizans kelimesi arasındaki benzerlik dikkat çekicidir. Bu isim kent, Trak kökenli Odris Krallığı yönetimi altına girdiğinde de kullanılmıştır. Bu görüşü kabul edenler Roma İmparatorluğu döneminde şehrin "Rhaedestus" olarak yeniden adlandırıldığını öne sürer. Fakat Bisanthe şehrinin, Tekirdağ merkezde değil, merkeze bağlı Barbaros beldesinde olduğunu savunan yeni görüşler de vardır. Pliny adıyla da bilinen Romalı tarihçi Gaius Plinius Secundus, Bisanthe şehrinden ve bu şehirden ayrı "Resisto" adında başka bir şehirden söz eder. Bu doğrultuda Bisanthe ismini değil de Resisto/Resisthon adı Tekirdağ'ın bilinen ilk ismi olarak kabul edilebilinir.

Önceleri Roma kökenli Rhaedestos ismi ile anılan şehir, Doğu Roma İmparatorluğu dönemine denk gelen Ortaçağ boyunca bu isimde gelen "Rodosto" adı ile bilinir. Osmanlılarda şehri ilk aldıklarında yine bu ismimden türetilmiş "Rodosçuk" ismini kullanır. Ama daha sonra şehir "Tekfurdağı" ismi ile anılmış, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında ise kentin güneybatısında yer alan Tekir Dağı vesilesiyle şehrin adı "Tekirdağ" olarak resmileştirilmiştir

#AK Parti Milletvekilleri
#24 Haziran Seçimleri
#Seçim sonuçları
#24 Haziran
#27. dönem milletvekilleri
#Tekirdağ Milletvekilleri
#Tekirdağ Milletvekili Seçim Sonuçları
6 yıl önce