|

TOKİ konut başvuruları!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı ve İncirliova Belediyesi işbirliğiyle İncirliova’daki alt gelir grubuna yönelik yapılması planlanan toplu konutlara yönelik ön taleplerin toplanılması sona erdi.

Yeni Şafak
16:52 - 1/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:07 - 1/11/2017 Çarşamba
IHA
TOKİ konut başvuruları...
TOKİ konut başvuruları...

İlk etapta 200 konutun yapılacağı bildirilen proje kapsamında 20 Eylül 2017 tarihinde başlayan ve 31 Ekim 2017 mesai bitiminde son bulan ön talep toplama sürecinde 310 kişi, 4 bin TL ön talep ücretini yatırarak resmi müracaatta bulundu.

İncirliova Belediye Başkanlığı olarak ilçedeki alt gelir grubuna yönelik vatandaşların konut sahibi olabilmesi için TOKİ ile yaptıkları görüşmeler neticesinde 200 konutun yapılabileceğinin kararlaştırıldığını ifade eden İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale; “20 Eylül tarihinde başlattığımız proje kapsamında ön talep toplama sürecimizi tamamladık. 310 vatandaşımız konut sahibi olabilmek için Ziraat Bankası’na 4 bin TL ön talep ücretini yatırarak bizlere resmi müracaatta bulundu. Bu talepleri önümüzdeki günlerde TOKİ’ye bildireceğiz. TOKİ ile yapacağımız görüşmelerde başvuruda bulunan tüm vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmesi için bir görüşme daha yapmayı planlıyoruz” dedi.

20 dönüm arazi üzerinde yapımı planlanan konutlara sadece alt gelir grubuna yönelik vatandaşların başvurabildiğini vurgulayan Başkan Kale; “Önümüzdeki günlerde TOKİ ile yapacağımız görüşmeler neticesinde konutlarımızın yapımı başlatılacaktır. Temennimiz başvuruda bulunan tüm vatandaşlarımızın konut sahibi olabilmesidir. Bunun için de gerekli çalışmalarımızı yapacağız. Başvuruda bulunan vatandaşlarımıza konutları şimdiden hayırlı olsun” dedi.

#İncirliova
#TOKİ
#TOKİ konut başvuruları
6 yıl önce