|

TOKİ ev kura çekilişleri devam ediyor! TOKİ İstanbul, Ankara, İzmir 2+1, 3+1 konut çekilişi tarihleri...

TOKİ ev kura çekilişlerinin başlayacağı tarih belli oldu. Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak nitelendirilen TOKİ sosyal konut projesi için kritik haftaya gelindi. Yapılacak TOKİ kura çekilişi sonrası il il isim listesi ile sonuçlar açıklanacak. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi “İlk Evim İlk İş Yerim” projesinin ilk kuraları çekilerek tamamlandı. 7-16 Kasım tarihleri arasında 12 ilde noter huzurunda çekilen kuralar sonucunda 21 bin 893 konutun hak sahipleri belli oldu. Peki, TOKİ 2+1, 3+1 konutların kura çekiliş sonuçları ne zaman yapılacak? İstanbul, Ankara ve İzmir TOKİ konut kuraları başladı mı, ne zaman başlayacak? İşte detaylı bilgiler...

12:16 - 21/11/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
TOKİ kura çekilişi
TOKİ kura çekilişi

TOKİ İstanbul, Ankara, İzmir kura sonuçları için meraklı bekleyiş sürüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) eliyle hayata geçirilen “İlk Evim İlk İş Yerim” projesi çerçevesinde 81 ilde 250 bin sosyal konutun kura çekimine devam ediliyor.

TOKİ KURA ÇEKİŞİ SONUÇLARI BELLİ OLDU

7-16 Kasım’da arasında Şırnak, Ardahan, Kars, Siirt, Iğdır, Batman, Ağrı, Mardin, Van, Şanlıurfa, Hakkari, Bitlis’te noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekiminde 21 bin 893 konutun hak sahibi belli oldu.

İSTANBUL, ANKARA, İZMİR TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN YAPILACAK?

İstanbul, Ankara, İzmir TOKİ kura çekimi sonuçları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Duyuru yapıldığında haberimiz üzerinden öğrenebilrsiniz.

TOKİ KURA SONUÇLARI TARİHİ 2022

TOKİ kura çekim tarihleri ile ilgili geri sayılıyor. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, TOKİ kura tarihi hakkında açıklama yaptı. Bulut, kura çekimlerinin 31 Ekim itibarıyla başvurular biter bitmez ilk hafta gerçekleşeceğini paylaştı.

TOKİ sosyal konut kura çekilişi 6 ay içinde tamamlanacak. Buna göre 250 bin konutun hak sahibi 2023 yılının Mart ayı içerisinde belli olacak.

Bakan Kurum, "İnşallah tüm yuvalarımızı, konut arsalarımızı, iş yerlerimizi 2 yıl içerisinde vatandaşlarımıza teslim edeceğiz Hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TOKİ kura sonuçları TOKİ'nin resmi sayfasındaki aşağıda yer alan link üzerinden öğrenilebiliyor.

TOKİ KURA ÇEKİMİ NASIL CANLI İZLENİR?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kura çekimi hakkında konuşmasında şu ifadelere de yer verdi: "Kuralarımız noter huzurunda, şeffaf bir şekilde ve canlı yayın olarak TOKİ’mizin resmi sosyal medya hesaplarından takip edilebilecek."

#TOKİ
#TOKİ kura çekilişi
#toki kura sonuçları
#toki kuraları 2022
#toki konut çekilişi
#toplu konut projesi
1 yıl önce