|

Trabzon’da cuma okullar tatil mi? Valilikten açıklama

Trabzonda'da cuma günü okullar tatil mi? İşte bu sorunun yanıtını merak eden öğrenciler haberimizden tüm detayları görebilirler. Trabzon'da etkili olan kar yağışının ardından Valilikten tatil açıklaması yapıldı. Cuma günü okulların tatil edilip edilmediği hakkındaki açıklamaları sizlerle paylaşıyoruz.

Yeni Şafak
19:35 - 16/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:43 - 16/02/2017 Perşembe
IHA
Trabzon’da cuma okullar tatil mi?
Trabzon’da cuma okullar tatil mi?

Trabzon'da kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Yoğun kar yağışı nedeniyle Cuma günü eğitime 1 gün ara verilirken kamuda görev yapan engelli ve halimeler de aynı gün idari izinli sayılacak.



Konuyla ilgili Trabzon Valiliğinden yapılan açıklamada "Meteorolojik veriler dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucu; akşam saatlerinden itibaren gece yarısına kadar devam edecek olan yoğun kar yağışına bağlı ulaşımda yaşanabilecek güçlük ve sıkıntılar nedeniyle 17 Şubat 2017 Cuma günü Trabzon ilimiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bütün eğitim öğretim kurumlarında eğitime 1 gün süreyle ara verilmesine, ayrıca hamileler ile engelli kamu personelinin de aynı gün idari izinli sayılmalarına karar verilmiştir" denildi.



Trabzon'da kar yağışı uçak seferlerini aksattı


Trabzon'da dün gece başlayan ve bugün gün boyu etkili olan kar yağışı, uçak seferlerinin aksamasına neden oldu. Aralıksız devam eden ve saat 18.00'den sonra şiddetini artıran kar yağışı nedeniyle farklı şirketlerin İstanbul, Ankara ve Antalya'ya yapacağı uçak seferleri ile İstanbul, Ankara, İzmir, Adana ve Antalya'dan Trabzon'a yapılacak seferler iptal edildi. Kuzey batıdan esen sert rüzgarla birlikte etkili olan kötü hava koşullarının ilerleyen saatlerde etkisinin giderek azalması ve yarın öğle saatlerinde sona ermesinin beklendiği öğrenildi.



Trabzon'da 275 mahalle yolu ulaşıma kapandı


Trabzon'da Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri tarafından kar mücadelesi çalışmalarına devam ediliyor.


Trabzon'da dün gece etkili olan kar yağışının ardından Büyükşehir Belediyesi ekipleri gece yarısı il genelinde kar mücadelesi çalışmalarına başladı. Günün ilk saatleri ile birlikte çalışmalara hız verilirken, yaklaşık 275 mahalle yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi. İl genelinde kar yağışı devam ederken, Belediye ekipleri 250 iş makinesi ve 750 personel ile çalışmalarını sürdürüyor.


Trabzon'da sürdürülen kar mücadelesi çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, uyarılarda bulunarak, “Lütfen özel araçlarımızı kullanmamaya, kullanmak durumunda olursak kar lastiği ya da zincir olmadan trafiğe çıkmamaya özen gösterelim. Kar lastiği ya da zincir kullanmadığı için yolda kalan araçlar çalışmalarımızı olumsuz şekilde etkiliyor. Ayrıca hasta, yaşlı ve çocukların evlerinden çıkmamalarını özellikle rica ediyorum. İlimizin neresinde olursa olsun hasta ve cenaze işlemlerine öncelikle müdahale etmeye devam ediyoruz. Devletimizin tüm kurumları görev başındadır” ifadelerini kullandı.


#Trabzon
#kar yağışı
#cuma okullar tatil mi
#Trabzon'da okullar tatil mi
#Trabzon Valiliği
7 yıl önce