|

Trabzonspor Akyazı Arena Spor Kompleksini açılışı canlı izle!

Trabzonspor Akyazı Arena Spor Kompleksini açılışı canlı izlemek için haberimize bakınız. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, Ramada Otel'de gerçekleştirdikleri Türkiye-Katar Yüksek Stratejik İşbirliği Komite Toplantısı sonrasında yenilen akşam yemeğinin ardından yapımı tamamlanan Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışına katılmak üzere stada geldi. İşte Akyazı Arena açılışı canlı izle...

Yeni Şafak
19:15 - 18/12/2016 Pazar
Güncelleme: 19:19 - 18/12/2016 Pazar
Diğer

Trabzonspor Akyazı Arena Spor Kompleksini açılışı canlı izleyiniz. Stat açılışına olan yoğun ilgi nedeniyle stat çevresindeki yollar adeta kilitlenirken, heyet güçlükle stada ulaştı. Aynı zamanda çok sayıda taraftar ve öğrencilerden oluşan grup da Avni Aker Stadı'ndan sahile kadar yaptıkları veda yürüyüşünün ardından otobüslerle stada hareket ettiler. Açılış öncesi Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından stat koltuklarına 40 bin Türk bayrağı ve 7 bin de Katar bayrağı bırakıldı. İşte Akyazı Arena açılışı canlı izle...



Resmi açılış öncesinde statta Trabzonspor belgeseli gösterildi, Trabzonsporlu eski futbolcular bir gösteri maçı yaptı. 80 Jenerasyonu takımında Şenol Güneş, Necmi Perekli, Ali Kemal Denizci, Serdar Bali, Mehmet Ekşi, Bekir Barçın, Necati Özçağlayan, Ali Yavuz, Hüsnü Özkara, Hüseyin Tok ve Turgay Semercioğlu forma giyerken, 90 Jenerasyonu takımında ise Metin Aktaş, Jacek Cyzio, Çağdaş Atan, Ünal Karaman, Orhan Kaynak, Lemi Çelik, Hami Mandıralı, Hamdi Aslan, İbrahim Yattara, Fatih Tekke ve Burak Yılmaz forma giydi.



Trabzonspor Akyazı Arena Spor Kompleksini açılışı canlı izle:





Öte yandan 24 Kasım 2013 tarihinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından temeli atılan Akyazı Stadı bir süre önce tamamlanırken, 41 bin 461 koltuk kapasitesine sahip. Trabzon'un Akyazı mevkinde denize dolgu yapılarak inşa edilen Akyazı Stadı, Türkiye'nin deniz yüzeyi doldurularak inşa edilen ilk stadı olacak. Fore kazık sistemi kurularak inşa edilen Akyazı Spor Kompleksi'nin etrafı da 24 saat yaşanılabilir şekilde tasarlandı. Türkiye'de ilklerin kullandığı Akyazı'da çatı sistemi de kendi kendini temizleme özelliğine sahip.



Katar Devleti Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani Trabzon'da


Katar Devleti Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştireceği Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite İkinci Toplantısı'na katılmak ve yapımı tamamlanan Akyazı Spor Kompleksi'nin açılışında bulunmak üzere bugün öğle saatlerinde özel uçakla Trabzon'a geldi. Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani, Trabzon Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından karşılanırken, Al Sani ve Erdoğan havalimanı apronunda bir süre baş başa sohbet etti. Sohbetin ardından ikili ve beraberindekiler kendilerini taşıyacak 2 ayrı helikoptere binerken, helikopterlere 2 Skorsky helikopteri eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve konuk Katar Emiri Al Sani'nin Trabzon ve Rize'yi havadan gezerek kış ve yaz turizmi ile ilgili yatırım yapılacak yerleri havadan inceleyecekleri öğrenildi.



Öte yandan Katar Emiri ve beraberindekileri taşıması için havalimanına getirilen 50 lüks makam aracı polis köpekleri tarafından tek tek aranırken, yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Katar Emiri'nin makam aracının ise Katar'dan özel uçakla getirildiği öğrenildi.





#Trabzonspor
#Akyazı Arena Spor Kompleksi
#Akyazı Arena
7 yıl önce