|

Tüm LYS soruları! LYS-3 sınav soruları cevap anahtarı!

Bugün yapılan LYS-3 sınavı ile maraton sona erdi. LYS soruları cevap anahtarını haberimizdeki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Lisans Yerleştirme Sınavları'nın son oturumu edebiyat-coğrafya sınavı (LYS-3) yapıldı. Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS) soruları cevapları resmi site üzerinden yayımlanacak.

Yeni Şafak
12:32 - 26/06/2016 Pazar
Güncelleme: 13:12 - 26/06/2016 Pazar
Diğer

Tüm LYS soruları haberimizde. LYS-3'ün sona ermesiyle bu yılın LYS maratonu sona erdi. Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da saat 10.00'da başlayan sınava 857 bin 32 aday başvuru yapmıştı. Sınav tek oturumda uygulandı ve 120 dakika sürdü. LYS-3'te, adaylar Türk Dili ve Edebiyatı ile Coğrafya-1 testinin sorularını yanıtladı. Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) son oturumu olan edebiyat-coğrafya alanındaki LYS-3, saat 10:00'da başladı.





İstanbul'da sınava girecek öğrenciler kimlik ve arama kontrolünden geçtikten sonra salonlara giriş yapabildi. Adaylara, 56 sorunun yöneltileceği Türk Dili ve Edebiyatı testi için 85 dakika cevaplama süresi verildi. Coğrafya-1 testinde ise adaylar 24 soruyu 35 dakika içinde cevaplayacak.



Bu arada adaylar içeride ter dökerken veliler için de dışarıda heyecanlı bekleyiş başladı. İstanbul Üniversitesi'nin Beyazıt'taki merkez kampüsü önünde bekleyen bazı velilerin dua ettikleri, bazılarının da Kur'an-ı Kerim okuduğu görüldü.



LYS soru ve cevapları ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanacak


Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı'nın (LYS), adayların bugün girdiği LYS-2, LYS-5 ve yarın girecekleri LYS-3 oturumlarının soru ve cevapları yarın saat 16.30'da yayınlanacak.



ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden alınan bilgiye göre, dün üniversite adaylarının girdiği LYS-2 fen bilimleri sınavı, LYS-5 yabancı dil sınavı ile bugün yapıldı. LYS-3 edebiyat-coğrafya sınavının soru ve cevapları, saat 16.30'dan itibaren ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanacak.



Bu arada, sınavın soru ve cevaplarının basın kuruluşlarıyla paylaşılmayacağı, soruların telif hakkının ÖSYM'ye ait olduğu ve ÖSYM'nin yazılı izni olmadan soruların görsel ve işitsel ortamda kullanılamayacağı da bildirildi.



Zonguldak'ta LYS Heyecanı


ÖSYM tarafından gerçekleştirilen LYS sınavının sonuncusu olan LYS-3 sınavı Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak'ta da gerçekleştirildi. Zonguldak'ta sabah saatlerinde LYS heyecanı yaşandı. LYS'ye giren binlerce öğrenci sabahın erken saatlerinden itibaren okul önlerine geldi. Saat 10.00'da başlayan ve tek oturumda gerçekleşen sınav 120 dakika sürdü. Sınava giren öğrenciler, kapı girişinde sıkı aramadan geçirildi. Kol saatinden paraya, küpeden ve su şişesinin üzerindeki etikete kadar kontrolden geçen öğrenciler, sınav salonlarına bir bir alındı. Sınava geç kalan öğrenciler de koşarak sınavların yapılacağı okula geldi. Öğrenci velileri ise okul bahçesinde sınava giren çocukları için bol bol dua etti.










#LYS
#LYS soruları
#LYS-3
#LYS Coğrafya
#LYS Edebiyat
8 yıl önce