|

Tunceli'de yarın okullar tatil mi? Tatil olan ilçeler 10 Ocak

Tuceli'de yarın okullar tatil mi? Tunceli'de tatil olan ilçeler açıklandı. Kar yağışının etkili olduğu Tunceli'de tatil haberi de gecikmedi. İşte Valilik tarafından yapılan açıklamalar.

Yeni Şafak
21:48 - 9/01/2017 Pazartesi
Güncelleme: 22:08 - 9/01/2017 Pazartesi
AA

Tunceli'nin Pülümür, Nazımiye ve Ovacık ilçelerinde eğitime yarın ara verildiği bildirildi. Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde aralıklarla devam eden kar nedeniyle Pülümür, Nazımiye ile Ovacık ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda 10 Ocak Salı eğitime ara verildiği belirtildi.



Açıklamada, aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı ifade edildi.



Ovacık'ta yollar buz pistine döndü

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yollarda oluşan buzlanmalar vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşatıyor.


İlçede aralıklarla etkisini gösteren kar yağışı ve özellikle gece saatlerinde etkili olan soğuk hava nedeniyle cadde ve sokaklarda buz kapladı. Trafiğe zincirsiz ve kar lastiksiz çıkan çoğu sürücü de önlem almadığı için yollarda ilerlemekte zorluk yaşadı. İlçeye 3 kilometre uzaklıkta bulunan kayak tesisinden ilçe merkezine dönmeye çalışan sürücüler, Hozat Köprüsü mevkiinde buzlanma nedeniyle kayganlaşan yokuş yukarı yolda ilerlemekte hayli zorlandı. Araçları kayan sürücülerin yardımına ise Munzur Çayı kenarında yürüyüşe çıkan ve kayak tesisinden ilçe merkezine gitmekte olan vatandaşlar yetişti. Araçları arkadan iterek kaldıkları yerden çıkaran vatandaşlar, renkli görüntülerin ortaya çıkmasına neden olurken, sürücüler buzlanan yolların yetkililerce tuzlanmasını istedi.



METEOROLOJİK GÖRÜNÜM


Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Eskişehir, Karaman, Konya, Sivas, Ordu ve Tokat çevreleri ile bu akşam saatlerinde Bartın ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz Kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ve Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, bu akşam ilk saatlerde Adıyaman, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli kar, yarın Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Denizli çevreleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.



HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklığının; doğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, batı ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.



RÜZGAR: Genellikle güney ve güneydoğu, Marmara'da doğu ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Ege kıyılarında yer yer kuvvetli(40-60 Km/sa), İç Ege, İç Anadolu ve Batı Karadeniz'de kuvvetli ve kısa süreli fırtına(40-70 km/sa) Batı Akdeniz kıyılarında fırtına şeklinde (60-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.



UYARILARKUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI: bu akşam ilk saatlerde Adıyaman, Elazığ, Tunceli ve Bingöl çevrelerinde kuvvetli kar, yarın Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.



#eğitime ara
#kar yağışı
#Nazımiye
#Ovacık
#Pülümür
#Okullar tatil mi
#Tunceli'de okullar tatil mi
#Tunceli Valiliği
7 yıl önce