|

Tüp Bebek Tedavisi Nedir? Tüp Bebek Tedavisinde Laboratuarın Önemi

Laboratuar kalitesi, embriyoloji laboratuarı, bu merkezin laboratuarı iyi mi? Tüp bebek tedavisi için araştırmaya başlayan çiftlerin hayatına yeni giren kelimeler, cümlelerdir...

iLAN
14:11 - 17/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 14:23 - 17/10/2018 Çarşamba
Diğer
tüp bebek
tüp bebek

Embriyoloji laboratuarı, tüp bebek tedavisinin en can alıcı, en önemli yeridir. Tüp bebek tedavisinde takip sürecini geçirip yumurta toplama (OPU işlemi) işlemine sıra geldiği zaman tedavinin laboratuar ayağı başlar. Bizim geliştirdiğimiz, çoğalttığımız ve topladığımız yumurtalarımızı laboratuarımıza emanet ederiz. Anne adayından yumurtaların toplandığı gün, baba adayımızdan da spermleri alarak, embriyoloji labratuarında, embriyologlarımız tarafından mikronjeksiyon işlemi yapılmaktadır. Mikroenjeksiyon yumurta hücresinin içine, sperm hücresinin verilmesi ile döllenmenin sağlandığı işlemdir. Ertesi gün çiftlerin kaç embriyosunun döllendiği belli olmakta, embriyoların gelişimi labratuarda takip edilmekte, uygun gün seçilerek embriyo transferi planlanmaktadır.

Tüp bebek tedavisi bir ekip işidir. Bu ekip tedaviyi yöneten, takip eden, yumurta toplama ve transfer işlemlerini yapan tüp bebek uzmanı, bize yardımcı olan hemşirelerimiz ve embriyoloji ekibimizden oluşur. Bu yüzden tedavide embriyoloji labratuarı ile uyunlu, senkronize çalışmalı, her aşamada karşılıklı bilgi alışverişi ile uygun zamanda doğru embriyo transferi yapılmalıdır.

Detaylı bilgi için tıklayın;

Laboratuar kalitesi yumurta toplama, embriyoların gelişimi ve transferini, her aşamada her şekilde etkilemektedir. Modern cihazların kullanımı, yumurta toplarken ve transfer yaparken kullanılan mediumların, kateterlerin kalitesi, embriyoların gelişiminin modern cihazlarla takibi gibi birçok parametre başarımızı etkilemektedir.


Tüp Bebek Tedavisi Mikroenjeksiyon Nedir?

Detaylı bilgi için tıklayın;

Tüp bebek tedavisi kendiliğinden gebe kalamayan çiftlerimizde uygulanabilecek en modern, gebelik şansı en yüksek olan tedavi şeklidir. Tüp bebek tedavisi bazı çiftlerde son seçenek iken, bazı çiftlerde de ilk seçenek ve tek tedavi yöntemidir.

Tüp bebek tedavisi, kendiliğinden gebelik oluşumunu denemiş, daha sonra aşılama tedavileri uygulanmış ancak başarılı olunamamış çiftlerde genellikle son basamak tedavi gibi görülmekte ve uygulanmaktadır. Ancak gebe kalamamanın sebebine göre, yaş faktörüne göre diğer basamaklar atlanarak ilk uygulanacak yöntem de olmaktadır.

Tüp bebek tedavisi, çiftlerden kendi yumurta ve sperm hücrelerinin alınıp, laboratuarda embriyo oluşturulup, bu embriyoların anne rahimi içine transferi ile devam eden bir yöntemdir.

Tüp bebek tedavisi sırasında sperm hücresinin bir yumurta hücresi içine enjekte edilmesine ve bu yöntemle yumurtanın döllenmesinin sağlanıp, embriyonun oluşturulduğu yönteme mikroenjeksiyon denir.

Yani mikroenjeksiyon tüp bebek tedavisinin dışında farklı bir yöntem değildir. Bu tedavinin önemli aşamalarından biridir.


Op. Dr. Filip Taşhan

Telefon: 0532 059 04 89

Telefon: 0212 259 75 76

Detaylı bilgi için tıklayınız;



#bebek
#tüm bebek
#sağlık
5 yıl önce
default-profile-img