|

Türk Telekom CEO'su Rami Aslan görevi bıraktı! Rami Aslan kimdir?

Türk Telekom CEO'su Rami Aslan'ın görevi bıraktığı bildirildi. Peki Rami Aslan kimdir? 10 Aralık 2013 tarihinden bu yana sürdürdüğü görevinden ayrılan Rami Aslan hakkındaki bilgileri ve son gelişmeleri haberimizden görebilirsiniz.

Yeni Şafak
22:46 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 19:52 - 31/08/2016 Çarşamba
Diğer
Türk Telekom CEO'su Rami Aslan

görevinden ayrıldı. Peki Rami Aslan kimdir? 10 Aralık 2013 tarihinden bu yana sürdürdüğü görevinden ayrılan Rami Aslan ile ilgili merak edilen tüm bilgileri sizlerle paylaşıyoruz. Rami Aslan'ın ayrılmasının ardından Türk Telekom'un yeni CEO'su kim olacak merak konusu. İşte son gelişmeler.



Rami Aslan, Türk Telekom'daki İcra Komitesi ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevleriyle birlikte Oger Telecom'daki CEO'luk ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini üstlenmeye devam edecek. Rami Aslan, yeni bir atama gerçekleştirilene kadar Türk Telekom'daki CEO'luk görevini de sürdürecek.



Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Mohammed Hariri, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; Rami Aslan'ın Türk Telekom'un dönüşüm ve entegrasyon sürecini başarılı bir şekilde gerçekleştirdiğini ve Türk Telekom'u dünyada örnek gösterilen bir telekom şirketi seviyesine taşıdığını söyledi.



Hariri, “Rami Aslan, 2013 yılından bu yana, Türk Telekom'a başarılı bir şekilde liderlik etmiştir. Türk Telekom'un güçlü dönüşümünü, şirket ve markaların entegrasyonunu dünyadaki örneklerine kıyasla çok daha kısa bir sürede başarıyla tamamlamıştır. Aslan, grup markalarını tek bir marka altında birleştirerek Türk Telekom'un daha da güçlü bir marka olmasını sağlamıştır. Liderlik özellikleri ve vizyoner yaklaşımıyla mobil ve sabit iletişim alt yapısına yatırımlar yapılmasına öncülük etmiş; Türk Telekom'un dünyada da örnek gösterilen bir şirket olmasını sağlamıştır. Kendisine değerli katkıları ve özverili çalışmaları için teşekkür ediyoruz” dedi.



Türk Telekom Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ise yaptığı açıklamada, Rami Aslan'a Türkiye'de telekomünikasyon hizmetlerini geliştirme konusundaki katkılarından dolayı teşekkür etti.



Kasırga, “Rami Aslan, Türk Telekom'u daha dinamik ve verimli bir yapıya taşıma konusunda önemli başarılara imza atmıştır. Ülkemizin önemli bir değeri olan Türk Telekom, Rami Aslan'ın liderliğinde ülkemiz ve milletimiz için daha çok katma değer yaratan, alt yapı sorunlarını aşmış ve alanında örnek gösterilen bir kurum olma yolunda ilerlemiştir” dedi.



2005 yılından bu yana Oger Grubu bünyesinde çeşitli görevler alan Rami Aslan, 2011 yılında Oger Telecom CEO'luğu, 2013 yılında da Türk Telekom CEO'luğu görevlerine getirildi.



Rami Aslan Kimdir?

1972 yılında doğdu. Kanada McGill Üniversitesi'nin Finans ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezundur. Aynı üniversitede İşletme Yüksek Lisansı (MBA) eğitimini tamamlamıştır. Aslan, 2005 yılında Oger Grubu'na katılmadan önce Kuzey Amerika, Avrupa ve Orta Asya'da çalışmış, kariyer hayatına başladığı Metlife ile TD Bank ve en son Citigroup'da 12 yıldan fazla görev yapmıştır.



Rami Aslan, Oger Telecom Ltd'in CEO'su ve aynı zamanda İcracı Yönetim Kurulu Üyesi olarajk görev yapmıştır. Bunun yanı sıra Saudi Oger Grubu'nun telekomünikasyon faaliyetlerine ilişkin Mohammed Hariri'nin Kıdemli Danışmanı olarak çalışmıştır. Mevcut görevinden önce, 2005 yılından itibaren Oger Telecom'un kuruluşunda Saudi Oger Grubu'na destek vermiştir. Grubun telekomünikasyon alanındaki yatırımlarımda kreditör ve hissedarları bir araya getirerek şirketin pasiflerinin yönetiminde anahtar rol üstlenmiştir.



Aslan, şirketin birçok yatırımcı ve kreditörler ile olan ilişkilerini de yönetmiştir. Türk Telekom ve Oger Telecom Ltd. şirketlerinin yönetim kurulu üyesi olmasının yanı sıra Türk Telekom, Innova, Sebit, Cell- C ve Güney Afrika'daki 3C Communications Pty Ltd. şirketlerinin yönetim kurulu üyeliğini yapmıştır.



Rami Aslan, 10 Aralık 2013 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türk Telekomünikasyon A.Ş. CEO'su ve İcra Komitesi üyesi olarak atanmıştır. Aslan, mevcut görevlerine ek olarak, Türk Telekomünikasyon A.Ş. grup şirketleri olan Avea İletişim Hizmetleri A.Ş. ve TTNET A.Ş.'nin yönetim kurullarına da üye olarak görevlendirildi.




#Rami Aslan
#Türk Telekom CEO'su Rami Aslan
#Rami Aslan kimdir?
#Türk Telekom
8 yıl önce