|

Türkiye dünya kupasına gidecek mi? Türkiye puan durumu

Türkiye dünya kupasına gidecek mi? Türkiye gruptan çıktı mı? sorularının yanıtı haberimizde. İşte Türkiye puan durumu...

Yeni Şafak
10:59 - 7/10/2017 суббота
Güncelleme: 11:07 - 7/10/2017 суббота
Diğer
Türkiye dünya kupasına gidecek mi? sorularının yanıtı haberimizde.
Türkiye dünya kupasına gidecek mi? sorularının yanıtı haberimizde.

Türkiye büyük umutlarla geldiği Eskişehir’de, İzlanda’ya 3-0 mağlup oldu. Eskişehir’deki ilk 2 maçını kazanan Türkiye, bu sefer taraftarın desteğine rağmen sonuca gidemedi.


Türkiye dünya kupasına gidecek mi?

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 9. maçında konuk ettiği İzlanda'ya 3-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı, Rusya'da yapılacak finallere katılma şansını kaybetti.

Ay-yıldızlılar, grupta iddiasını sürdürmek için mutlak kazanması gereken karşılaşmada sahadan 3-0 mağlup ayrılarak 14 puanda kaldı ve son maçlar öncesinde 4. sıraya geriledi.

I Grubu'nda son maçlar öncesi İzlanda 19 puanla lider durumda bulunurken, 17 puanlı takımlardan Hırvatistan averajla 2'nci, Ukrayna ise 3. sırada yer aldı. Grupta 8 puanlı Finlandiya 5'inci, 1 puanlı Kosova 6'ncı ve son sırada bulunuyor.

Türkiye bu sonuçla 9 Ekim Pazartesi günü deplasmanda Finlandiya ile oynayacağı maç öncesinde Dünya Kupası'na katılma umutlarını yitirdi.

Gruplarda oynanan 9 karşılaşmada alınan sonuçlar

Futbolda 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nin 9. haftasına 3 grupta oynanan 9 maçla devam edildi.

Rusya'nın ev sahipliği yapacağı Dünya Kupası'na Avrupa kıtasından katılacak 13 takımın belirleneceği elemelerde D, G ve I gruplarında 9 karşılaşma oynandı.

Elemelerde I Grubu'nda yer alan Türkiye, konuk ettiği İzlanda'ya 3-0 yenildi ve Dünya Kupası'na katılma şansını yitirdi. Grubun diğer maçlarında Hırvatistan ağırladığı Finlandiya ile 1-1 berabere kalırken, Ukrayna deplasmanda Kosova'yı 2-0 mağlup etti.

G Grubu maçında İspanya sahasında Arnavutluk'u 3-0 yenerek 2018 Dünya Kupası'na gitmeyi garantiledi. İtalya ise ağırladığı Makedonya ile 1-1 berabere kaldı.

Gruplarda oynanan 9 karşılaşmada alınan sonuçlar şöyle:

D Grubu:

Gürcistan-Galler: 0-1

İrlanda Cumhuriyeti-Moldova: 2-0

Avusturya-Sırbistan: 3-2

G Grubu:

İtalya-Makedonya: 1-1

İspanya-Arnavutluk: 3-0

Liechtenstein-İsrail: 0-1

I Grubu:

Kosova-Ukrayna: 0-2

Hırvatistan-Finlandiya: 1-1

#Türkiye
#İzlanda
#Dünya kupası
7 лет назад