|

TUS Sonbahar dönemi başvuru işlemleri ve TUS başvuru ücretleri 2016

TUS sonbahar dönemi başvuru işlemlerini haberimizden görebilirsiniz. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonbahar dönemi için başvurular başladı. Adaylar başvuru işlemlerini kılavuzda yer alan bilgilere göre yapabilirler. Sizler için derlediğimiz bu haberden TUS sonbahar dönemi başvuru işlemlerini, ücretlerini ve detaylı bilgileri görebilirsiniz.

Yeni Şafak
22:37 - 5/08/2016 Friday
Güncelleme: 19:57 - 5/08/2016 Friday
Diğer
TUS

sonbahar dönemi başvuru işlemleri devam ediyor. ÖSYM tarafından yayımlanan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) kılavuzundaki tarihe göre, başvurular 5-15 Ağustos 2016 tarihleri arasında yapılabilecek. TUS başvurularının nasıl yapılacağını, başvuru ücretlerini ve ayrıntılı açıklamaları haberimizden inceleyebilirsiniz.


ekranı için tıklayınız



için tıklayınız



İLKBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ : 10 Nisan 2016



İLKBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ : 17 -29 Şubat 2016



SONBAHAR DÖNEMİ SINAV TARİHİ : 25 Eylül 2016



SONBAHAR DÖNEMİ BAŞVURU TARİHLERİ : 5 - 15 Ağustos 2016



TEMEL TIP BİLİMLERİ TESTİ SAATİ VE SÜRESİ : 09.30, 150 dakika



KLİNİK TIP BİLİMLERİ TESTİ SAATİ VE SÜRESİ : 14.30, 150 dakika



SINAV ÜCRETLERİ



TEMEL TIP BİLİMLERİ : 110,00 TL



KLİNİK TIP BİLİMLERİ : 110,00 TL



BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 3,00 TL



ÖSYM SINAV KOORDİNATÖRLÜKLERİNDEN ŞİFRE EDİNME ÜCRETİ : 5,00 TL



ÖSYM SINAV KOORDİNATÖRLÜKLERİNDEN FOTOĞRAF GÜNCELLEME ÜCRETİ : 10,00 TL



BAŞVURU İŞLEMLERİ


Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Bu konuda adayların izleyeceği yol aşağıda maddeler hâlinde açıklanmıştır:



a) Kılavuz İle Aday Başvuru Formunun Edinilmesi: Sınava katılmak isteyen adaylar, 2016 - TUS Başvuru Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır.



b) Başvuruların Nereye Yapılacağının Belirlenmesi:



ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğrafı (*) ve geçerli eğitim bilgisi bulunan (**) adaylar; başvurularını bireysel olarak internet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr) yapabileceklerdir.



ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli bir fotoğrafı ve/veya eğitim bilgisi bulunmayan adaylar başvurularını, başvuru merkezlerinden yapacaklardır.



* Geçerli fotoğraf: Son 50 ay içerisinde herhangi bir başvuru merkezinden çekilmiş ve ÖSYM tarafından reddedilmemiş fotoğraflar geçerli fotoğraftır.



** Eğitim bilgisi: Adayların eğitim bilgileri, Yükseköğretim Bilgi Sisteminden (YÖKSİS) alınarak başvuru ekranına yansıtılacaktır. YÖKSİS'te eğitim bilgisi bulunmayan (yurt dışı (KKTC hariç), askeri okul mezunları ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminden (ais) yabancı uyruklu numarası edinen (0 ile başlayan YU numarası) adaylar) adayların ise varsa ÖSYM Aday İşlemleri Sistemindeki eğitim bilgileri başvuru ekranına yansıtılacaktır.



c) Başvuru Yapılacak Merkezler: Başvuru merkezlerinin adresleri, başvuru tarihlerinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğrenilebilir. Başvuru merkezleri tarafından adayların başvuruları, resmi iş gününde ve resmi iş saatleri arasında alınacaktır.



d) Sınav Ücretinin Yatırılması: Adaylar, başvuru işlemini yaptıktan sonra sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.



Adaylar 110,00 TL (oturum başına ücret) olan sınav ücretini kılavuzun son sayfasında belirtilen bankalardan birine veya ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile başvuru süresi içinde yatıracaklardır. Bankaya giderek ücret yatırmak isteyen adayların banka görevlisine başvuruda bildirdikleri TC kimlik numarasını ve sınav ücretini yatıracağını bildirmesi, bankadan aldıkları dekont üzerindeki T.C. Kimlik Numarası, adı, soyadı ve sınav adı bilgisini kontrol etmeleri ve dekontu saklamaları gerekir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden internet bankacılığı aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler.



Sınav ücreti ödeme işlemleri İlkbahar Dönemi Sınavı için 1 Mart 2016, Sonbahar Dönemi Sınavı için 16 Ağustos 2016 tarihinde, bankadan ödeme yapacak olan adaylar için mesai saati bitiminde, ÖSYM'nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapacak olan adaylar için aynı tarihlerde saat 23.59'da sona erecektir.



Yurt dışından başvuru yapacak adaylar aynı ücretleri, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak yatıracaktır.



DİKKAT: Sınava başvuru işlemini yaptığı halde sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları tamamlanmamış olacağından başvuru kayıt bilgileri iptal edilecek, bu adayların bina/salon atamaları yapılmayacak ve bu adaylar için Sınava Giriş Belgesi düzenlenmeyecektir.



İnternet ile bireysel başvurular


Bireysel olarak internet aracılığıyla başvuru hakkı olan adaylar, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemine (https://ais.osym.gov.tr) T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır. İnternet aracılığıyla bireysel başvuru, başvuru süresinin son günü, saat 23.59'da sona erecektir.



TUS sonbahar dönemi başvuru işlemlerini haberimizden görebilirsiniz. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) sonbahar dönemi için başvurular başladı. Adaylar başvuru işlemlerini kılavuzda yer alan bilgilere göre yapabilirler. Sizler için derlediğimiz bu haberden TUS sonbahar dönemi başvuru işlemlerini, ücretlerini ve detaylı bilgileri görebilirsiniz.


#TUS başvuru
#TUS 2016 sonbahar dönemi başvuruları
#TUS başvuru ücreti
#ÖSYM
8 years ago