|

UEFA Şampiyonlar Ligi maç sonuçları

A, B, C ve D gruplarında 8 maç yapıldı. Şampiyonlar Ligi kariyerinde 8. kez hat-trick yapan Barcelonalı Messi, Cristiano Ronaldo ile paylaştığı rekoru tek başına ele geçirdi. İşte UEFA Şampiyonlar Ligi maç sonuçları...

Yeni Şafak
11:26 - 20/09/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:51 - 20/09/2018 Perşembe
AA
 UEFA Şampiyonlar Ligi maç sonuçları haberimizde.
UEFA Şampiyonlar Ligi maç sonuçları haberimizde.

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2018-19 sezonu, A, B, C ve D gruplarında oynanan 8 maçla başladı.

Turnuvadaki tek Türk temsilcisi Galatasaray, D grubundaki ilk maçında konuk ettiği Lokomotiv Moskova'yı 3-0 yendi.

Sarı-kırmızılıların grubundaki diğer maçta Schalke 04 ile Porto 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçlarla Galatasaray, D grubunun zirvesine yerleşti.

Porto'nun 37 yaşındaki kalecisi Iker Casillas, Şampiyonlar Ligi'nde 20 sezon oynayan ilk isim oldu. İspanyol file bekçisi, Manchester United'ın unutulmaz oyuncularından Ryan Giggs ile ortak olduğu rekoru kırdı.

Messi'den 8'inci hat-trick

Cristiano Ronaldo'dan (120 gol) sonra Şampiyonlar Ligi tarihinin 2. en skorer oyuncusu olan Lionel Messi, takımı Barcelona'nın PSV'yi 4-0 yendiği maçta 3 gol attı.

Toplam gol sayısını 103'e çıkaran Arjantinli futbolcu, Şampiyonlar Ligi kariyerinde 8. kez hat-trick yaparak Ronaldo ile paylaştığı rekoru tek başına ele geçirdi.

Messi ayrıca İspanyol Raul Gonzalez'den sonra organizasyonda üst üste 14 sezon gol kaydeden ikinci isim olmayı da başardı.

Liverpool 90 2'nci dakikada kazandı

Geçen sezonun finalisti Liverpool ile turnuvanın iddialı takımlarından Paris Saint-Germain (PSG) arasındaki mücadele, büyük heyecana sahne oldu.

Ev sahibi Liverpool, Daniel Sturridge ve James Milner'ın golleriyle 2-0 öne geçti ancak PSG, Thomas Meunier ve Kylian Mbappe'nin goleriyle skoru eşitledi. Liverpool, Roberto Firmino'nun 90 2'nci dakikada attığı golle maçı 3-2 kazandı.


Şampiyonlar Ligi'nin en golcüsü Ronaldo

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki 1 numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde en çok gol atan futbolcu Cristiano Ronaldo oldu.

1992-1993 sezonundan itibaren UEFA Şampiyonlar Ligi adı altında oynanan Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda, yaz transfer döneminde Real Madrid'den Juventus'a giden Portekizli yıldız Ronaldo, çıktığı 153 maçta 120 gole ulaştı.

Ronaldo'yu 125 maçta 100 gol bulan Barcelona'nın Arjantinli yıldızı Lionel Messi takip etti.

İki ismin ardından Real Madrid ve Schalke 04 formalarıyla 142 maçta 71 gol atan İspanyol Raul Gonzalez yer aldı.

Bir sezonda en çok gol atan Ronaldo

Real Madrid formasıyla 2013-2014 sezonunu 17 golle tamamlayan Ronaldo, Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en çok gol atan oyuncu unvanını elinde tutuyor.

Listenin 2. sırasında da 2015-2016 sezonundaki 16 gollük performansıyla yine Ronaldo yer alıyor.


En çok forma giyen Casillas

Şampiyonlar Ligi'nin en çok forma giyen futbolcuları listesinde, Porto'nun İspanyol kalecisi Iker Casillas zirvede bulunuyor.

Turnuvada Real Madrid ve Porto formalarıyla 167 maça çıkan Casillas'ı, 153 karşılaşmayla Juventus forması giyen Ronaldo takip ediyor.

Eski Barcelonalı Xavi, 151 maçla üçüncü sırada yer alıyor.

#Futbol
#Galatasaray
#Iker Casillas
#Lionel Messi
#UEFA Şampiyonlar Ligi
5 yıl önce
default-profile-img