|

Vodafone 38. İstanbul Maratonu'ndan görüntüler

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor AŞ tarafından, "15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz" sloganıyla düzenlenen Vodafone 38. İstanbul maratonu, renkli görüntülere sahne oldu. Geçen yıl maratonda tanışan ve evlenmeye karar veren çift, bu yıl koşuya gelinlik ve damatlıkla katıldı. İşte Vodafone 38. İstanbul Maratonu'ndan görüntüler

Yeni Şafak
13:21 - 13/11/2016 Pazar
Güncelleme: 13:27 - 13/11/2016 Pazar
AA

Geçen yıl düzenlenen 37. İstanbul Maratonu'nda tanışan ve evlenmeye karar veren Elif-Onur Özkol çifti, maraton için 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne gelinlik ve damatlığıyla çıktı. Çift, bugün düğünleri olduğunu, maratondan sonra düğüne gideceklerini söyledi.



Anadolu Öğrenci Birliği üyeleri de maratona, 5x12 metre büyüklüğünde "Dünya 5'ten büyüktür" yazılı pankartla katıldı.



Aralarında Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile Ebru Şallı da omurilik felcine dikkat çekmek için maratonda, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) üyeleri ile koştu.



Maratona katılmak için Almanya'dan gelen şarkıcı Atiye de "Çok heyecanlıyım ve hatta bu gece hiç uyumadım. İyilik, barış ve kadınlar için koşuyoruz. Çok mutluyum." diye konuştu.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 15 Temmuz'dan çok kısa süre sonra, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde bir araya geldiklerini belirterek, "Tüm dünyaya birliğimizi ve beraberliğimizi haykırıyoruz. Bunun en büyük göstergesi sizin buradaki birlikteliğiniz. İnşallah gelecek yürüyüşümüz, milletin yürüyüşü devam edecek." dedi.



Bu yıl 15 Temmuz şehitleri anısına gerçekleştirilen Vodafone 38. İstanbul Maratonu, Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.



On binlerce kişinin katıldığı maratonda, 42,15, 10 kilometre koşuları ile halk koşusu yapıldı. Bu yıl ilk kez silah yerine korna çalınarak koşuların startı verildi.



Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nda yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi milletin ve devletin geleceği için o büyük fedakarlığı yapanlara, şehit olanlara Allah'tan rahmet, gazilere acil şifalar diledi.



Maratona katılanların, 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına cevap veren milletin ne kadar büyük bir millet olduğunu bir kere daha gösterdiğini ifade eden Kılıç, "15 Temmuz'un üzerinden geçen çok kısa bir süre sonra yine Şehitler Köprüsü'nde bir araya gelerek tüm dünyaya birliğimizi ve beraberliğimizi haykırıyoruz. Bunun en büyük göstergesi sizin buradaki birlikteliğiniz. İnşallah gelecek yürüyüşümüz, milletin yürüyüşü devam edecek." diye konuştu.




İstanbul Valisi Vasip Şahin de Vodafone 38. İstanbul Maratonu'nun şehitler için koşulduğunu söyledi.



Bugünkü maratonda, 37. maratondan çok farklı bir anlamın yaşandığını ifade eden Şahin, "Şehitlerimize Cenab-ı Hak'tan rahmet diliyoruz. Bizler o şehitlerin hatırasını hem burada yaşatıyoruz hem de geleceğe dönük olarak diyoruz ki biz birlikteyiz, beraberiz şehitlerimiz rahat uyusun, bu millet, bu devlet ilelebet payidar kalacaktır. Bu millet her kesimiyle her düşüncesiyle her kökeniyle bir arada ay-yıldızlı bayrağın alında istiklal koşusuna hep devam edecek." dedi.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise halkın katılımıyla dünyanın en büyük koşusunu gerçekleştirdiklerini söyledi.



Kıtalararası bu koşunun bu yıl çok anlamlı olduğunu dile getiren Topbaş, konuşmasını şöyle sürdürdü:



“Şehitler Köprüsü üzerindeyiz. Şehit ve gazilerimizi hayırla yad ediyoruz. Maratona, şehitlerin ve gazilerin aileleri de katıldı. Şehitler ölmedi, onlar bizi izliyor. 15 Temmuz'da bir destan yazıldı. Bu bağlamda bu koşu, çok farklı bir anlam taşımaktadır. Milletimizin yüreği, duruşu olmasaydı, Başkomutanımızın o iradesiyle milletimiz caddelere, meydanlara çıkıp meydan okumasaydı, şehitler vermeseydik, gazilerimiz olmasaydı, bugün bu maraton olmayacaktı. Onun için biz barışa, sevgiye, hoşgörüye koşuyoruz. "



Halkın iradesinin, milli iradeye hiç kimsenin kast edemeyeceğini dünyaya gösterdiğini dile getiren Topbaş, şöyle konuştu:



"Milletin ne demek olduğunu, dünya insanlığı öğrendi. Yurt dışından gelenler, bu başarıyı anlam veremedikleri şekilde takdir ediyorlar. İşte bu yürek, 79 milyon büyük bir aile olarak bir yumak oluşturduk. Dileriz bundan sonraki süreçte de bu birlikteliğimizi daim kılmak, kardeşliği yaygınlaştırmak, siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak, etnik ve inanç değerlendirmeleri yapmadan ülkemizi geleceğe taşımak için çocuklarımızın yarınlarını tesis etmek için bu güzelliği, bu birlikteliği daim kılmak bizim elimizde."



Türkiye'nin gurur duyulacak güzelliklerle dolu bir ülke olduğunu belirten Topbaş, "Tüm insanlığa buradan sesleniyoruz; halka rağmen, hiçbir güç iktidar olamaz. Bunu haykırdık, dünya zaten bunu biliyor. Bu topraklarda binlerce yıllık tarihimizdeki şehitlerimize rahmet diliyoruz. Yine şehitler vermekteyiz. Bedelsiz olmuyor bunun farkındayız ama bir gerçek ki kararlılığımızın önüne hiçbir şey geçemez." ifadelerini kullandı.



#Vodafone 38. İstanbul Maratonu
#İstanbul Maratonu
#Vodafone
7 yıl önce