|

Whatsapp'tan para nasıl aktarılır? İşte WhatsApp'ın yeni özelliği

Whatsapp'tan para nasıl aktarılır? Son yılların gözde uygulaması WhatsApp'a bir yenilik daha geliyor. Facebook bünyesinde olan WhatsApp uygulamasına para aktarma özelliği devreye girecek. Peki WhatsApp üzerinden para nasıl aktarılacak? İşte tüm detaylar.

Yeni Şafak
20:26 - 3/02/2017 Cuma
Güncelleme: 20:49 - 3/02/2017 Cuma
Diğer
Whatsapp'tan para nasıl aktarılır?
Whatsapp'tan para nasıl aktarılır?

WhatsApp'tan para aktarımı geliyor. Dünya genelinde aylık 1,2 milyar kullanıcı sayısına ulaşan WhatsApp'a yeni bir özellik daha ekleniyor. Facebook tarafından alınan WhatsApp'ın para aktarımı ile ilgili açıklamaları ise Mark Zuckerberg'ten geldi. WhatsApp'tan para aktarımının nasıl yapılacağı henüz net olarak açıklanmadı. WhatsApp para aktarımı hakkında açıklama geldiğinde sizlerele paylaşacağız. İşte detaylar.



WhatsApp'a para aktarma özelliği geliyor


Facebook geçtiğimiz Aralık ayı içerisinde Avrupa'da ödeme lisansı almıştı. Messenger üzerinde kullanıcılar arasında para aktarımı özelliğini geçtiğimiz yıl kullanıma sunan Facebook şimdi de WhatsApp üzerinden para aktarımını mümkün kılacak sistem üzerinde çalışıyor.



Facebook kurucusu Zuckerberg, Messenger üzerinde kullanılabilen para aktarma özelliğinin işletmeleri de bünyesine katacak şekilde WhatsApp üzerinde de kullanıma sunulabileceğini şu sözlerle duyurdu:



Daha önce reklamlar ve Messenger konusunda sorduğunuz soru ile ilgili çalışmaları gerçekleştirdik ve işletmelerin kullanabileceği çeşitli yöntemler geliştirdik. Bunları gelecekte Messenger'da WhatsApp'a göre daha fazla göreceksiniz. Ancak işletmelere WhatsApp üzerinden insanlara ulaşma fırsatı vererek git gide artan miktarlarda para akışı dağlamayı planlıyoruz. Bu özellik platform için de oldukça kullanışlı olacak.



Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan WhatsApp aylık 1.2 milyar kullanıcı tarafından kullanılıyor. Her gün 50 milyardan fazla mesajın atıldığı uygulama üzerinde kullanıcıların yanı sıra işletmelerde mesaj gönderiyor, müşterilerle etkileşim kuruyor. Böyle bir ortamda ödeme sistemi kurulması, Facebook şirketi açısından yararlı olabilir.





#WhatsApp
#WhatsApp para aktarımı
#WhatsApp'tan para nasıl aktarılır
#Facebook
7 yıl önce