|

Yabancı dilde sabıka kaydı e-Devlet Kapısı'nda

e-Devlet sisteminde hizmete alınan uygulamalarla, vatandaşlar herhangi bir kuruluşa gitmeden işlemlerini çevrimiçi olarak gerçekleştiriyor. Yeni Adli Sicil Bilgi Sistemi ile sabıka kaydının alınabileceği yabancı dillere Boşnakça, Hırvatça, Kazakça, Kırgızca, Moğolca, Özbekçe, Sırpça, Tacikçe ve Türkmence eklendi. e-Devlet’ten 28 dilde adli sicil belgesi alınabilecek. İşte detaylar.

13:18 - 14/11/2022 Pazartesi
Güncelleme: 13:21 - 14/11/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Adil sicil kaydı
Adil sicil kaydı

İlk olarak İngilizce, Fransızca, Almanca ve İtalyanca olmak üzere 4 dilde verilen sabıka kayıtları, uygulama alanının genişletilmesiyle İspanyolca, Flemenkçe, Danca ve Portekizce dillerinde de verilmesi sağlandı.

Hangi yabancı dilde sabıka kaydı veriliyor?

Adalet Bakanlığı tarafından geliştirilerek yenilenen Yeni Adli Sicil Bilişim Sistemi (ASBS) ile 20 Kasım itibarıyla sabıka kaydının alınabileceği dil sayısı
Korece, Japonca, Çince, Slovakça, Makedonca, Rusça, Rumence, Letonca, Bulgarca ve Arnavutça
da eklenerek 18’e çıkarılmış, ardından da bu dillere Arapça eklenmişti.
Vatandaşlar yarından itibaren
Boşnakça, Hırvatça, Kazakça, Kırgızca, Moğolca, Özbekçe, Sırpça, Tacikçe
ve
Türkmence
dillerinde de yabancı dile tercüme edilmiş adli sicil belgesi alabilme imkanına kavuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, vatandaşların talep ve ihtiyaçları doğrultusunda yargı hizmetlerine yön verdiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"19 yabancı dilde verilen tercüme edilmiş adli sicil kaydı uygulamasına 9 dil daha ekledik. Özellikle Türk dünyası açısından büyük önem taşıyan Kazakça, Kırgızca, Türkmence dillerinde tercüme edilmiş adli sicil belgesi verilebilecek. Pazartesi günü itibarıyla 28 dilde adli sicil belgesi alınabilecek. Vatandaşımız talep ettikçe, biz talepleri karşılamaya, ihtiyaç neyse onu temin etmeye devam edeceğiz."

#E-devlet
#yabancı diller
#sabıka kaydı
1 yıl önce