|

3 Mart 2021 itibariyle hangi illerde okullar açıldı?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında salgından kaynaklı eğitim kısıtlamasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, bazı illerimizde tüm sınıflarda yüz yüze eğitimin başlayacağını, bazı illerimizde de belli sınıfların yüz yüze eğitime başlayacağını duyurdu. Başta büyük illerimiz İstanbul, Ankara, İzmir ve Adana gibi illerimizde okulların yarın tatil olup olmayacağını, yüz yüze eğitimin hangi illerde başlayacağı merak konusu oldu. Veliler tarafından dört gözle beklenen yüz yüze eğitim şubat ayında bazı köy ve küçük yerleşim yerlerinde tamamen başlamıştı. Peki, 3 Mart 2021 Çarşamba okullar tatil mi, açık olacak mı? İşte ayrıntılar.

12:35 - 2/03/2021 Salı
Güncelleme: 12:58 - 2/03/2021 Salı
Yeni Şafak
Okullar açıldı, eğitim başladı.
Okullar açıldı, eğitim başladı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklanan il bazlı yerinde karar uygulaması kapsamında eğitim hayatına dair bazı kararları duyurdu. Dün akşam saatlerinde açıklanan kararlar sonrası bugün bazı illerimizde okullar yüz yüze eğitime başladı.

İSTANBUL ANKARA İZMİR YARIN OKUL VAR MI?

Erdoğan kabine toplantısı sonrası şu açıklamaları yaptı:

Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda 8. ve 12. Sınıflarda eğitim öğretime açılacaktır. Düşük ve orta riskli illerde ilaveten orta okullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacaktır.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerimizde ise genel uygulamanın dışında sadece yüz yüze sınavlar yapılacaktır.


MAVİ - SARI - TURUNCU - KIRMIZI İLLER HANGİLERİ?

İllerin kategorisi nasıl belirlenecek?

* Yüz binde 10'un altında vaka görülen iller "düşük riskli",

* Yüz binde 11-35 arası vaka olan iller "orta riskli",

* Yüz binde 36-100 arası vakası bulunan iller "yüksek riskli",

* Yüz binde 100'ün üstünde vaka seyri görülen iller ise "çok yüksek riskli" olarak belirlenecek.

* Düşük riskli iller "mavi", orta risk "sarı", yüksek risk "turuncu", çok yüksek risk "kırmızı" ile gösterilecek.

OKULLAR HANGİ İLLERDE AÇILACAK?

Mavi renkle belirtilen düşük riskli iller şöyle: Uşak, Iğdır, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Şırnak, Hakkari.

Sarı renkli orta riskli iller: Bursa, Manisa, Aydın, Denizli, Isparta, Afyonkarahisar, Eskişehir, Ankara, Çankırı, Karabük, Bartın, Kastamonu, Çorum, Kırşehir, Yozgat, Nevşehir, Adana, Kahramanmaraş, Sivas, Malatya, Gaziantep, Elazığ, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Erzurum, Kars.

DÜŞÜK VE ORTA RİSKLİ İLLERDE YÜZ YÜZE EĞİTİM

Düşük ve orta riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitime;

Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı,

İlkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada iki (2) gün,

Ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün,

Ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat,

Lise hazırlık 9. 10. 11. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün,

Lise 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime başlanacaktır.

Yüksek ve çok yüksek riskli olarak tanımlanan illerde yüz yüze eğitime;

Okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı,

İlkokullarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün,

8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat,

12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olarak başlanacaktır.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Kabine Toplantısı'nın ardından Başkan Erdoğan merakla beklenen yüz yüze eğitimin başlayacağını açıkladı. Düşük ve orta riskli illerde yüz yüze eğitim Türkiye genelinde başlayacak.

İllere göre karar verileceğini belirten Başkan Erdoğan, yüz yüze eğitimin detaylarını ve hangi illerde başlanacağını açıkladı. Yüz yüze eğitim yarın (2 Mart) başlayacak.

ANKARA'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklanan il bazlı yerinde karar uygulaması kapsamında Ankara'da tüm kademelerde yüz yüze eğitime başlandı.

Sağlık Bakanlığınca açıklanan Kovid-19 risk haritasında orta riskli (sarı) kategoride yer alan Ankara'da tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, ortaokullarda ve liselerde, yüz yüze eğitim heyecanı yaşandı.

Yüz yüze eğitim, okul öncesi eğitim kurumlarında tam zamanlı, ilkokullarda seyreltilmiş sınıflarda haftada 2 gün, ortaokul 5, 6, 7. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün, ortaokul 8. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 12-22 saat şeklinde gerçekleştirilecek.

Liselerde ise hazırlık, 9, 10 ve 11. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 2 gün, lise 12. sınıflarda seyreltilmiş gruplar halinde haftada 16-24 saat olacak şekilde yüz yüze eğitime başlandı.

Okullarda sosyal mesafe kuralları

Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Türkan Yamantürk İlkokulunda, yüz yüze eğitim öncesinde tüm hazırlıklar yapıldı, okul dezenfekte edildi ve sınıflarda düzenlemeler gerçekleştirildi.

Okula aileleri ile maskeleri takılı şekilde gelen çocukları girişte öğretmenleri karşılayarak içeri aldı. Öğrenciler, okul bahçesinde sosyal mesafe kurallarına göre bir araya geldi.

Bayrak töreninin ardından İstiklal Marşı okundu. Öğrenciler, okul binası girişinde kurulan platformda ellerini dezenfekte etti, öğretmenlerinin eşliğinde sosyal mesafe korunacak şekilde ayarlanan sınıflarına alındı.

Okul içinde ve bahçede, salgına karşı bilgilendirici broşürler ve sosyal mesafenin korunmasını hatırlatan etiketler yer aldı.

İlk dersin bitmesinin ardından öğrenciler, öğretmelerinin denetiminde teneffüse çıkarak oynamanın tadını çıkardı.

"İçimde büyük bir sevinç var, okulu çok özlemiştim"

Uzun bir aradan sonra tekrar yüz yüze eğitimin başlamasının sevincini yaşayan öğretmen ve öğrenciler, okullarını çok özlediklerini dile getirdi.

İlkokul ikinci sınıf öğrencisi Toprak Alp Kürekçi, okula başladığı için duyduğu heyecanı dile getirerek, "Çok mutluyum, içimde büyük bir sevinç var. Okulu çok özlemiştim." dedi.

İlkokul dördüncü sınıf öğrencisi Yağmur Yerlikaya da mutlu ve heyecanlı olduğunu söylerken, 10 yaşındaki Çınar Başaran da "Arkadaşlarımı özledim, çünkü arkadaşlarımla uzun zamandır oynayamıyordum, heyecanlıyım." diye konuştu.

İlkokul öğrencisi Berra Bozyiğit ise arkadaşlarına hediyeler aldığını ve çok mutlu olduğunu ifade etti.

Öğretmenlerden Serpil Civelek Özgür ise bugün çok heyecanlı ve mutlu olduklarına işaret ederek, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimizle birlikte olmak, yeniden onların sesinin koridorlarda çınladığını duymak bizi inanılmaz mutlu ediyor. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat ederek bu süreci yürüteceğiz. Umarım daha güzel günlerde sınıflarda çocuklarımızla birlikte olacağız."

ESKİŞEHİR'DE YARIN OKULLAR TATİL Mİ?

Eskişehir’deki birçok okulda olduğu gibi Odunpazarı ilçesinde bulunan Ticaret Borsası Orta Okulu ve Ticaret Borsası İmam Hatip Orta Okulu’nda; 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2’nci donemi ‘yüz yüze eğitim’ için ilk ders zili bugün heyecanla çaldı.

Eskişehir Odunpazarı ilçesi Ticaret Borsası Orta Okulu ve Ticaret Borsası İmam Hatip Orta Okulu Müdürü Okyay Turinay, okulda ‘yüz yüze eğitimin’ açılışı ile ilgili yaptığı konuşmasında, ’‘Yüz yüze eğitim okulumuzda bugün yeniden başladı. İstiklal marşı okundu. Maske, mesafe ve hijyen kuralları okulumuzda eksiksiz uygulanacaktır. Herkesin bu kurallara mutlaka uyması gerekir. Salgın hastalıkla ilgili yaşamayı öğrenmemiz gerekir. Bu kurallara düzgün ve eksiz uygulanırsa, bu sıkıntılı süreç kısa zamanda inşallah biter ve normal yaşantımıza bir an önce döneriz’’ dedi.

Okul Müdürü Oktay Turinay, ‘’Okul bahçe kapısından, sınıfların içine kadar salgın hastalık sürecinde gerekli olan tüm bilgilendirme ve uyarılar, görsel ve yazılı bir şekilde okulun her yerinde bulunmaktadır. Tüm bilgilendirme ve uyarıların görsel ve yazılı bir şekilde okulun her yerinde bulunması, öğrenci velilerinin beğenisini topladı. Okulumuzda öğrencilerin yüz yüze eğitimde; ilk günkü heyecanları ve mutlulukları öğrencilerin gözlerinden okunuyor’’ dedi.

ANTALYA, MUĞLA, ISPARTA VE BURDUR'DA EĞİTİM BAŞLADI

Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'da, yeni normalleşme süreciyle okul öncesi, ilkokullar ile liselerin 8 ve 12. sınıflarında yüz yüze eğitime başlandı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre, yüksek riskli iller arasında yer alan Antalya'da, tüm okullar kapılarını açtı. Okul öncesi, ilkokullar ve liselerin 8 ile 12. sınıflarındaki 235 bin 711 öğrenci, salgın tedbirleri kapsamında uzaktan devam eden eğitimin ardından bugün maskelerini takarak okullarına geldi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, Dilşad Refizade İlkokul ve Anaokulu'nu ziyaret ederek, alınan tedbirleri yerinde inceledi.

Er, gazetecilere, Antalya'da bin 727 okulda 235 bin 711 öğrenci ve 25 bin öğretmenin yüz yüze eğitime başladığını söyledi.

Okullarda her türlü tedbirin alındığını dile getiren Er, maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edildiğini bildirdi.

Öğrencilerle yeniden buluşmanın heyecanını yaşadıklarını dile getiren Er, "Okullarımızda bakanlığımızın talimatları doğrultusunda çocuklarımızın sağlıklı ortamlarda eğitim öğretimlerini alabilmeleri için gerekli tüm tedbirleri aldık. Tekrar çocuklarımızdan ayrılmak istemiyoruz. Bu konuda tüm vatandaşlarımızdan hassas davranmalarını istirham ediyoruz. " diye konuştu.

Okullarda belli bölgelere dezenfektan yerleştirildiğini söyleyen Er, çocuklarımızın sosyal mesafelerini koruyabilmeleri için de gerekli çalışmaların yürütüldüğünü kaydetti.

Kalabalık sınıflarda seyreltilmiş eğitim öğretim faaliyeti yürütüleceğini aktaran Er, eğitim öğretimin pazartesi, salı, perşembe ve cuma günleri gerçekleştirileceğini bildirdi. Günlük rutin temizliklerinin yapıldığını, teneffüsler de temizlik görevlilerinin aktif çalıştıklarını anlatan Er, çarşamba günleri ise gün boyu detaylı temizlik yapılacağını kaydetti.

Öğrencilerin de okullarına kavuşmaları dolayısıyla mutlu ve heyecanlı oldukları gözlendi.

- Muğla

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre, yüksek riskli iller arasında yer alan Muğla'da, okul öncesi, ilkokullar ile liselerin 8 ve 12. sınıflarında yüz yüze eğitime başlandı.

Okul öncesi, ilkokullar ve liselerin 8 ile 12. sınıflarındaki 103 bin 536 öğrenci, salgın tedbirleri kapsamında uzaktan devam eden eğitimin ardından bugün maskelerini takarak okullarına geldi.

Muğla'nın Menteşe ilçesinde bulunan Vali Recai Güreli İlkokulu'nda açılış ve bayrak töreni düzenlendi.

Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, burada öğrencileri karşılayarak kendilerini çok özlediğini söyledi.

Töre, eğitime açılan okullarda her türlü tedbirin alındığını, maske, mesafe ve temizlik kurallarına dikkat edildiğini belirtti.

Liselerin 12. sınıflarında seyreltilmiş sınıf uygulamasıyla yüz yüze eğitime başlandığını belirten Töre, "12. sınıflarda yüz yüze yapılacak dersler, öğrencilerin merkezi sınavlara ilişkin beklenti ve ihtiyaçları da dikkate alınarak haftada en az 16, en fazla 24 saat olacak şekilde eğitim kurumu müdürlüklerince belirlenerek planlanacak." diye konuştu.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Çok Programlı Anadolu Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Liselerinin çerçeve öğretim programlarında yer alan derslerin uygulama kazanımlarının yüz yüze eğitim ile yapılacağını anlatan Töre, bu kapsamda 51 meslek lisesinde 11 bin 187 öğrencinin de uygulamalı eğitimlerini okullarında yüz yüze olarak göreceklerini ifade etti.

- Burdur

Risk değerlendirme haritasına göre, çok yüksek riskli iller arasında bulunan Burdur'da ise okul öncesi, ilkokulların 1, 2, 3, 4'üncü sınıfları ile 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim Bakanlıkça belirtilen haftalık ders çizelgelerine göre yüz yüze başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan verilere göre, il genelinde 254 okulda, 25 bin 50 öğrenci salgın tedbirleri kapsamında alınan önlemlerle ve belirtilen haftalık ders saatlerine göre yüz yüze eğitime başladı.

- Isparta

Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yılmaz, AA muhabirine, düşük risk grubunda yer alan kentte tüm eğitim kademelerinde yüz yüze eğitimin başlayacağını söyledi.

Eğitimin, seyreltilmiş sınıflarda Bakanlığın ön gördüğü şekilde başlayacağını belirten Yılmaz, "Maske, mesafe ve hijyen kurallarına göre gerçekleştirilecektir. İlimizde okullularımızın fiziki ortamları hazırdır. Personel eksiğimizde bulunmamaktadır." diye konuştu.

VAN, MUŞ, BİTLİS VE HAKKARİ'DE OKULLAR BAŞLADI

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) risk değerlendirme haritasına göre düşük riskli iller arasında yer alan Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de okul öncesi, ilk, orta ve liselerde yüz yüze eğitime başlandı.

Van'da İpekyolu ilçesine bağlı Özgün Coşkun Haydaroğlu İlköğretim Okulu'nda, yüz yüze eğitimin başlaması dolayısıyla program düzenlendi.

Kovid-19 tedbirlerinin uygulandığı programda, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Vali ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ilk ders zilini çaldı.

Öğretmenleri eşliğinde sosyal mesafe kurallarına uygun şekilde sınıflarına alınan öğrenciler, uzun süre sonra arkadaşlarıyla buluşmanın sevincini yaşadı.

Sınıfları dolaşan, öğrencilerle sohbet eden Bilmez, gazetecilere yaptığı açıklamada, Van'da 1500 okulda 310 bin öğrenci ile 19 bin öğretmenin dersbaşı yaptığını söyledi.

Van'ın düşük riskli iller arasında yer almasından büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Bilmez, şunları kaydetti:

"Kentimizde bu hafta itibariyle yüz yüze eğitim başladı. Bazı sınıflarda 2 gün yüz yüze, 3 gün de çevrimiçi eğitimler yapılacak. Kovid-19 risk değerlendirme haritasında Van'ın renginin mavi olmasında sağlık çalışanlarımızın, güvenlik güçlerimizin ve vatandaşımızın büyük emeği var. Van Gölü'nün maviliği haritada da rengimizi mavi yapmıştır. Öğrenciler okula başlamanın heyecanını yaşıyor. Vanlı hemşerilerimizden maske mesafe ve temizlik konusuna dikkat etmelerini istiyoruz. Bu süreçte komşu ve taziye ziyaretlerinin yapılmaması gerekiyor. Bundan sonrada tedbirlere riayet ederek maviliğimizi korumamız lazım."

4. sınıf öğrencisi Müberra Sema İlhan ise Kovid-19 salgınından korunmak için önlemlere uyduğunu belirterek, "Evde çok sıkıldık. Okullar açıldığı için çok mutluyum. Öğretmenlerimi arkadaşlarımızı çok özlemiştim." dedi.

- Muş

Muş'ta da Fatih İlkokulu'nda düzenlenen programda, sosyal mesafe kurallarına göre sıraya giren öğrenciler, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra sınıflara alındı.

Kar yağışının etkili olduğu kentte öğrenciler, uzun süre sonra kavuştukları arkadaşlarıyla kar topu oynayarak eğlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü Enver Kıvanç, tüm okulları dezenfekte ettiklerini ve kademeli yüz yüze eğitime başladıklarını aktardı.

Muş'un düşük riskli iller arasında yer aldığını belirten Kıvanç, "Yüz yüze eğitime başladık. İnşallah bir daha sekteye uğramaz. Öğrencilerimizi özlemiştik. Bugün öğretmenler öğrencileriyle bir araya geldi, özlemlerini giderdi. Seyreltilmiş sınıflarda eğitim haftanın 2 günü yüz yüze eğitim devam edecek." diye konuştu.

- Hakkari

Hakkari'de de Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu'nda İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür ve şube müdürlerinin katılımıyla tören düzenlendi.

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle okullarından ayrı kalan öğrenciler, arkadaşlarıyla buluşmanın heyecanını yaşadı.

Belirlenen kurallara uydukları gözlenen öğrenciler, sosyal mesafe kuralları kapsamında dezenfekte edilen sınıflara alındı.

Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun aradan sonra çocuklarla buluşmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Kentin Kovid-19 ile mücadele iyi durumda olduğunu belirten Gür, şunları kaydetti:

"Sayın Valimizin salgın döneminde aldığı kararların, sağlık çalışanlarımızın fedakarca mücadelesinin ve halkımızın maske, mesafe ve hijyen kurallarına dikkat etmesinin bunda etkili olduğunu düşünüyorum. Bunun sonucunda da çocuklarımızla şu anda yüz yüze eğitime başladık. 1-2 sınıfı ziyaret etme şansımız oldu. Çocukların gözlerinin içindeki sevinç, mutluluk bize yeter diyoruz. Salgının azalmasıyla haftanın 5 günü tam zamanlı eğitime başlamayı ümit ediyoruz."

- Bitlis

Düşük riskli iller arasındaki Bitlis'te de ilk ve ortaokullar ile liselerdeki öğrenciler, uzun bir aranın ardından okullarına kavuşmanın heyecanını yaşadı.

Sabah saatlerinde okullarına giden öğrenciler, seyreltilmiş sınıflarda derse başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz, Merkez Şehit Mahir Ayabak İlkokulunu ziyaret ederek öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi.

Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Şubat'ta 458 okulu eğitim öğretime açtıklarını ve herhangi bir vakaya rastlanmadığını söyledi.

Kentteki diğer okullarda da eğitime başladıklarını belirten Korkmaz, şöyle konuştu:

"Bakanlığımızın belirlediği programa göre 5-6-ve 7'nci sınıflarda 2'şer gün, 8 ve 12'nci sınıflarda da planlamaya göre 3 veya 4 gün eğitim verilecek. YBO ve köy okullarımızda 5'er gün kesintisiz eğitime devam ediyoruz. Her çocuğumuz maskesini takarak mesafesini koruyor. Okullarımızı dezenfekte ediyoruz. Temennimiz, herhangi bir vaka olmadan sezonu tamamlamaktır."

TRABZON'DA OKULLAR BAŞLADI MI?

Korona virüse karşı alınan önlemler kapsamında geçtiğimiz yıl Kasım ayında ara verilen yüz yüze eğitime normalleşmeyle birlikte bugün tekrar başlanıldı. Yüksek riskli iller arasında yer alan Trabzon’da 4 ay aradan sonra tekrar okullarına kavuşan öğrenciler kolbastı eşliğinde mesafeli oyunlar oynayarak sınıflarına girdi.

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüse karşı alınan önlemler kapsamında geçtiğimiz yıl ara verilen yüz yüze eğitim modeli, geçtiğimiz ay köy okullarında bugün de yeni normalleşmeyle birlikte tüm yurtta yeniden başladı. Okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, 8. ve 12. sınıflar bugün eğitim öğretime açılırken Trabzon’da güne özel açılış töreni düzenlendi.

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Söğütlü İlkokulu’nda, Vali İsmail Ustaoğlu’nun katılımıyla birlikte öğrenciler sınıflarına kolbastı eşliğinde mesafeli oyunlar oynayarak girdi. Tören pandemi kurallarına göre yapıldı. Bir grup öğrenci de bahçede kolbastı eşliğinde mesafeli oyunlar oynadı. Minik öğrencilerin yüzündeki tebessüm, kameralara yansırken, Vali Ustaoğlu’da bir süre öğrencileri izledi.

"420 okulumuzda 80 bin öğrencimizle yeni dönemi başlattık"

Vali İsmail Ustaoğlu, törende yaptığı açıklamada "Bugün çocuklarımızla birlikte bizlerde çok mutluyuz. Bizlerde onların mutluluğunu paylaşalım istedik. Özlem bitti diyoruz. Hasret bitti. İnşallah bugün yavrularımız okullarına kavuştular. Öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuştular. İlimizde Cumhurbaşkanımızın paylaştığı eğitim-öğretimle ilgili olarak ilimizde bugün bunu başlatmış olduk. Biliyorsunuz 15 Şubat itibari ile kırsal kesimlerde eğitim-öğretimi başlamıştı. Bizim o süre zarfında ilimiz genelinde 217 okulumuzda yaklaşık 14 Bin 700 öğrencimizin eğitim-öğretimini başlatmıştık. Bugün itibarı ile bizim 8 ve 12 sınıflarımız bunun yanında ilkokulumuzun birinci kademe bölümü kısmı zamanlı olarak başlamış oldu. Aynı zamanda özel eğitim okullarımızda eğitim-öğretime başlamış oldu. İl genelinde 420 okulumuz 80 bin’in üzerinde öğrenci ile birlikte yeni dönemi başlatmış olduk " dedi.

"Çocuklarımız okullarını özlemişler"

Vali İsmail Ustaoğlu, çocuklarımızın okullarını çok özlediğini yüzlerinde gördüklerini vurgulayarak "Öğrencilerimiz çok heyecanlı, okullarını özlemişler, arkadaşlarını özlemişler yüzlerinde bunu gördük. Sabah birlikte istiklal marşını okuduk. Hep birlikte oyunlar oynadılar bunları hep birlikte izledik. Çocuklarımızın heyecanlı olduğunu gözlerinin pırıl pırıl olduğunu gördük. İnşallah bir an önce bu sıkıntıdan ülkemiz ve tüm insanlık kurtulur da, normal hayata dönülür. "şeklinde konuştu

Söğütlü İlkokulu ikinci sınıf öğrenileri ise okulların yeniden açılmasından dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdiler.


#okullar var mı
#yarın okullar tatil mi
#okullar açıldı mı
3 yıl önce