|

Yarın okullar tatil mi? İstanbul'da 9 Ocak okullar tatil mi? İstanbul Valiliğinden açıklama

Okullar tatil mi? İstanbul'da yarın okullar tatil mi? Marmara Bölgesi başta olmak üzere birçok ilimizde 9 Ocak Pazartesi okullar tatil ilan edildi. İstanbul, Balıkesir, Yalova, Bursa, Kocaeli, Tekirdağ, Edirne, Zonguldak, Kırklareli, Düzce ile birlikte toplamda 17 ilde yoğun kar yağışı sebebiyle okullar tatil oldu. İstanbul Valisi Vasip Şahin'in yaptığı açıklama sonrası diğer illerin de valililerin tatil açıklamalar geldi.

Yeni Şafak
18:21 - 8/01/2017 Pazar
Diğer

İstanbul kara teslim oldu. İstanbul'da etkili olan kar yağışı sebebiyle öğrenciler, 9 Ocak Pazartesi İstanbul'da yarın okullar tatil mi? sorusuna dair İstanbul Valiliğinden açıklama beklediler. İstanbul'da şiddetini arttıran kar yağışıyla kar kalınlığı 40 santimetreye kadar ulaştı. İstanbul'da sokak aralarındaki kar sebebiyle ulaşımda aksamalar meydana geldi. Hayatı olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle İstanbul'da yarın okullar tatil ilan edildi. Başta İstanbul olmak üzere 17 ilimizde kazaların yaşanmaması, can ve mal güvenliğinin sağlanması nedeniyle okullar tatil ilan edildi. Yurdumuzda hangi illerde okullar tatil oldu? sorusu birçok vatandaşımız tarafından merak edilirken tatil haberlerini ve resmi açıklamaları bu haberimizde okuyucularımız için derledik. İşte son dakika okulların tatil edilmesiyle ilgili açıklamalar.



9 Ocak Pazartesi İstanbul'da yarın okullar tatil


İstanbul Valiliğin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 9 Ocak Cuma günü akşam saatlerinde başlayan kar yağışının aralıklı olarak devam ettiği belirtildi.






9 Ocak Pazartesi Konya'da yarın okullar tatil


Konya'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez Meram, Selçuklu ve Karatay ile Akşehir ve Tuzlukçu ilçelerinde yarın için eğitime 1 gün ara verildi.





9 Ocak Pazartesi Bursa'da yarın okullar tatil


Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada ise "Olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, ilimiz genelinde tüm anaokulları, ilk ve ortaokullar ile liselerde 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle eğitim ve öğretime ara verilmesi uygun görülmüştür." ifadelerine yer verildi.





9 Ocak Pazartesi Çanakkale'de yarın okullar tatil


Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş da gazetecilere yaptığı açıklamada, iki gündür etkili olan kar yağışı ve buzlanmadan dolayı okullarla ilgili tatil kararı alındığını söyledi.



Ulaşımın bazı bölgelerde güçlükle yapıldığı kentte, merkez ile Ayvacık, Biga, Bayramiç, Çan, Ezine, Eceabat, Yenice ve Lapseki ilçelerindeki tüm okullarda yarın eğitim yapılmayacağını aktaran Memiş, Gelibolu ilçesinde ise 9 ve 10 Ocak olmak üzere iki gün eğitime ara verildiğini kaydetti.





9 Ocak Pazartesi Zonguldak'ta yarın okullar tatil


Zonguldak Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, il merkezi, belde, bağlı köyler ve Kozlu, Kilimli, Ereğli ilçelerinde kar yağışı nedeniyle okullar 9 Ocak Pazartesi günü tatil edildi.



9 Ocak Pazartesi Düzce'de yarın okullar tatil


Düzce'nin Akçakoca ilçesinde eğitime bir gün süreyle ara verildiği bildirildi.



Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ilçede eğitim ve öğretime, 9 Ocak 2017 tarihinde 1 gün ara verileceğini, ayrıca kamuda çalışan hamile ve engelli personelin de idari izinli sayılacağını kaydetti.



9 Ocak Pazartesi Tokat'ta yarın okullar tatil


Tokat'ta kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.



İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, "İl Hıfzısıhha Kurulu, yarın ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bir gün ara verdi. Aynı zamanda engelli ve hamile memurların yarın izinli sayılması kararlaştırıldı." dedi.



9 Ocak Pazartesi Yalova'da yarın okullar tatil


Yalova Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, il genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle okulların 9 Ocak Pazartesi günü tatil edildiği bildirildi.



9 Ocak Pazartesi Kastamonu'da yarın okullar tatil


Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu vurgulandı.



Açıklamada, Kastamonu merkezindeki tüm okullar ile merkeze bağlı taşımalı eğitim yapılan okullarda 9 Ocak Pazartesi günü eğitim öğretime bir gün süreyle ara verildiği duyuruldu.



9 Ocak Pazartesi Kırklareli'de yarın okullar tatil


Kırklareli Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi.



Aşım, ''Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okullar yoğun kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle yarın tatil edildi. Bazı bölgelerimizde kar kalınlığı 1,5 metreye yükselmiş durumda. Bu nedenle eğitime bir gün ara verdik.'' dedi.



9 Ocak Pazartesi Nevşehir'de yarın okullar tatil


Nevşehir'de etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle il genelindeki tüm okullar 9 Ocak Pazartesi günü tatil edildi.



9 Ocak Pazartesi Edirne'de yarın okullar tatil


Edirne Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, etkili kar yağışı nedeniyle 9 Ocak Pazartesi günü il genelinde tüm okulların tatil edildiğini söyledi.



9 Ocak Pazartesi Kocaeli'de yarın okullar tatil


Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartlarının yol açtığı buzlanma riski nedeniyle il genelinde anaokulları, ilk, orta, lise ve yaygın eğitim kurumlarında (özel rehabilitasyon merkezleri dahil) eğitim ve öğretime, 9 Ocak Pazartesi günü bir gün süreyle ara verilmesinin uygun görüldüğü bildirildi.



9 Ocak Pazartesi Tekirdağ'da yarın okullar tatil


Tekirdağ Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tekirdağ ve ilçelerinde olumsuz hava koşulları nedeniyle resmi ve özel tüm ilk ve orta dereceli okulların 9 Ocak Pazartesi tatil edildiği belirtildi.



9 Ocak Pazartesi Balıkesir'de yarın okullar tatil


Balıkesir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, olumsuz hava şartlarının devam etmesi beklendiğinden, Bandırma, Manyas, Kepsut, Marmara, Gönen, Dursunbey, Erdek, Savaştepe ve Susurluk ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün ara verildiği belirtildi.



9 Ocak Pazartesi Yozgat'ta yarın okullar tatil


Yozgat'ta da yoğun kar yağışı sebebiyle Yenifakılı ilçe merkezi ve köylerinde de eğitime 1 gün ara verildi. İlçede 5 köy yolu da ulaşıma kapandı.



9 Ocak Pazartesi Samsun'da yarın okullar tatil


Samsun Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Vezirköprü, Ladik, Havza, Kavak, Asarcık ve Çarşamba ilçelerinde 1 gün süreyle eğitime ara verildiği öğrenildi.



9 Ocak Pazartesi Bartın'da yarın okullar tatil


Bartın Valisi Nusret Dirim, yoğun kar yağışı nedeniyle Kurucaşile ilçesi merkez ve köylerinde okulların 9 Ocak Pazartesi günü bir gün tatil edildiğini açıkladı.




İstanbul'da etkisini gösteren kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, kimi vatandaşlar için eğlence kaynağı oldu. Taksim Meydanı'nda kar yağışının tadını çıkartan vatandaşlar renkli görüntüler sergiledi. İstanbul'da etkili olan yoğun kar yağışı kenti beyaza bürüdü. Hayatı olumsuz etkileyen kar yağışının çilesini çekenler olduğu gibi keyfini sürenler de vardı. Hafta sonunu Taksim Meydanı'nda geçirmek isteyen vatandaşlar renkli görüntüler sergiledi. Tahtadan kar kayağı yapan çocuklar düşe kalka doyasıya eğlendi. Kar manzarasını özçekim yaparak fotoğraflayanlar da vardı. Kar yağışıyla kartpostallık görüntü veren İstiklal Caddesi'ni kadrajına sığdıran bir kadının eliyle kuşları havaya uçurmaya çalışması da kameralara yansıdı. Kar eğlencesinin vazgeçilmesi kardan adam da unutulmadı. Herkesin farklı bir şekle bürüdüğü kardan adam bu sefer sakallı, kasketli olarak yapıldı.






#İstanbul
#İstanbul'da yarın okullar tatil mi?
#Okullar tatil mi?
#İstanbul Valiliği
#Vasip Şahin
7 yıl önce