|

Yemen ölüyor

Stratejik konumu ve dünyanın en zengin enerji bölgelerine yakınlığı sebebiyle geçmişten bu yana uluslararası güç odaklarının hedefinde olan Yemen şimdi de iç savaşın hüküm sürdüğü bir ülke olarak ayakta kalmaya çalışıyor.

iLAN
10:58 - 16/11/2018 Cuma
Güncelleme: 11:03 - 16/11/2018 Cuma
Diğer
ihh
ihh

10 milyon insanın ciddi anlamda gıdaya ulaşımında sıkıntı yaşandığı Yemen'de iç savaştan dolayı 7 bin insan öldü., 3 milyon insan evini terk etmek zorunda kaldı. Sağlık sisteminin de çöktüğü ülkede 450 kişiye sadece 1 doktor düşüyor.

Çatışmaların devam ettiği Yemen’de, kargaşadan etkilenen ve kırsal kesimlerde imkânsızlıklar içerisinde yaşayan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik çalışmalarımız devam ediyor.

Ülkede iç çatışmalarla birlikte kuraklık da baş gösterdi. Kimi zaman gıda, kimi zaman tıbbi ihtiyaçları kapsayan acil yardımlar ulaştırarak, iç savaşın ve kuraklığın etkisini hafifletmeyi amaçlıyoruz. Özellikle gıda ve su sorununun birçok bölgede etkisini sürdürdüğü Yemen’de sağlık krizi de her geçen gün artıyor. Halk bir yandan açlıkla diğer yandan hastalıklarla mücadele ediyor. Yemen’deki durumun iyileştirilmesi için yardımseverlerin desteği gerekiyor.

İHH 2017'nin mart ayında, başta Taiz ve Sanâ kırsalları olmak üzere ülke genelinde 5 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımları ulaştırdı. Bebek maması ve hijyen paketleri de ulaştırılan temel ihtiyaç malzemelerinden.

İHH Yemen’e 2016 yılında acil gıda, un, su yardımlarının yanı sıra mobil sağlık klinik hizmetleri ulaştırdı. Bu yardımlardan 2 milyon kişi faydalandı. Acil yardım ve sağlık çalışmalarımız devam ediyor.

#ihh
#yemen
#yardım
5 yıl önce
default-profile-img