|

Yeni asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret 2022 zam miktarı ülke gündeminde... Yeni yıla kısa bir süre kala asgari ücret ile ilgili detaylar merak ediliyor. Asgari ücret ne kadar olacak? sorusu en çok merak edilen sorulardan biri... Peki, yeni yılda asgari ücret ne kadar olacak? 2022 asgari ücret zam oranı belli oldu mu? İşte konuya ilişkin son açıklamalar...

19:41 - 22/11/2021 Pazartesi
Güncelleme: 19:49 - 22/11/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
asgari ücret
asgari ücret

Asgari ücret görüşmeleri ne zaman başlayacak? Hükümet tarafından nasıl açıklamalar geldi, işçiler ne istiyor? Zammın kaç olması bekleniyor? Çalışanları ilgilendiren son bilgiler haberimizde...

ASGARİ ÜCRET 2022 NE KADAR OLACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da asgari ücreti belirlemede tıpkı memur zamlarında olduğu gibi enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı göstereceklerini ve dar gelirlerinin üzerindeki yükü hafifleteceklerini dikkat çekti. Görüşmeler öncesinde, işçi konfederasyonları ortak tutum belirlemek amacıyla bir araya geldi. Hem hükümet hem de işçi ve işveren tarafında asgari ücret ile ilgili tutumun ne olacağı ise merak konusu.

İLK TOPLANTI NE ZAMAN?

Asgari ücret görüşmeleri işçi, işveren ve hükümet temsilcilerinin yer aldığı Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun aralık ayında yapacağı toplantılar sonucu belirleniyor. Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret için toplantıların aralık ayının ilk haftasında yapılması bekleniyor.

ASGARİ ÜCRET NASIL BELİRLENİYOR?

Asgari ücret, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yapacağı toplantılarla belirleniyor.

İşçi tarafını Türk-İş'in, işveren tarafını Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonunun (TİSK) temsil ettiği Komisyon, aralık ayı sonuna kadar yapacağı dört toplantıyla yeni yılda geçerli olacak asgari ücret rakamını belirleyecek. Asgari ücret mevcutta brüt 4 bin 203 lira 56 kuruş, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak uygulanıyor.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMALARI

Hükümet kanadından asgari ücretle ilgili önemli açıklamalar geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücret çalışmalarıyla ilgili olarak, "Kamu işçilerine ve memurlarına verdiğimiz yüksek oranlı zamlarla çalışanlarımızı enflasyona ezdirmemek için gereken çabayı gösteriyoruz. İnşallah asgari ücreti de benzer bir anlayışla tespit ederek, dar gelirlerinin üzerindeki yükü olabildiğince hafifleteceğiz" dedi.

Kabine Toplantısı'nın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücrette de sürdüreceğiz." açıklamalasında bulundu.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, "Cumhurbaşkanımızın en hassas olduğu hususlardan biri vatandaşımızın enflasyona ezdirilmemesi. Asgari ücret başta olmak üzere bu konuda gerekli hassasiyeti göstereceğiz" açıklaması yaptı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de "Enflasyon karşısında emeği koruyacak bir asgari ücret seviyesinin belirlenmesi gerektiği düşüncesiyle hareket ediyoruz" diye konuştu.

#asgari ücret
#asgari ücret 2022
#asgari ücret ne kadar olacak
#yeni asgari ücret
2 yıl önce
default-profile-img