|

YKS ek tercihler ne zaman? Üniversite 2. ek tercihler ne zaman yapılacak?

YKS tercihleri bugün saat 23.59'da sona eriyor. Tercihlerini tamamlayan adaylar 2. ek tercihlerin ne zaman yapılacağını merak etmeye başladı. ÖSYM tarafından yapılacak olan ilk yerleştirmede herhangi bir okula yerleşemeyen öğrenciler, YKS ikinci tercihlere başvuracak. Peki, YKS ek tercihler ne zaman? Üniversite 2. ek tercihler ne zaman yapılacak?

22:42 - 20/08/2021 Cuma
Güncelleme: 22:59 - 20/08/2021 Cuma
Yeni Şafak
YKS
YKS

YKS ek tercih tarihleri merak konusu oldu. ÖSYM tarafından düzenlenen YKS sınavı için ilk tercihler bugün tamamlanıyor. İlk yerleştirmede yerleşemeyen kişiler 2. ek tercihte bulunacaklar. Şimdiden ek tercihlerin ne zaman yapılacağı merak ediliyor.

YKS EK TERCİHLER NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS ikinci tercihler, ilk yerleştirmelerin açıklanması ve boş kontenjanların belirlenmesinin ardından başlayacak. YKS ek tercihler için henüz tarih verilmedi. Ancak 2021 YKS ikinci tercihlerin eylül ayının sonuna denk gelebileceği düşünülüyor.

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Üniversite tercihlerinin açıklanacağı tarih henüz belli olmadı. ÖSYM YKS 2021 tercih kılavuzda yer alan bilgilere göre Elektronik kayıtlar Eylül'ün 4-8'i arasında yapılacak.

Üniversite kayıtlarının Eylül ayının ilk haftası yapılacak olması nedeniyle tercih sonuçlarının Ağustos ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

#yks ek tercihler
#yks ikinci tercihler
#yks 2. tercihler
#yks ek tercihler ne zaman
#üniversite ek tercihleri ne zaman
3 yıl önce