|

YKS Tercih Kılavuzu: 2021 Lisans ve Ön Lisans Taban Puanları

YKS -TYT-AYT tercihleri 5-13 Ağustos arasında yapılacaktır. YKS lisans (4 yıllık üniversite) ve ön lisans (iki yıllık üniversite) taban puanları ve kontenjan tercih kılavuz osym.gov.tr adresinden yayınlandı. SAY, SÖZ, EA, DİL baraj puanları ve daha fazlasını yazımızda derledik.

11:16 - 28/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 12:09 - 28/07/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
YKS tercih kılavuzu.
YKS tercih kılavuzu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 26-27 Haziran'da gerçekleştirdikleri Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2021-YKS) sonuçlarının açıklandığını bildirdi. 2021 lisans ve ön lisans taban puanları ve tercih kılavuzu yazımızda.

YKS-AYT-TYT BARAJ PUANI KAÇ?

TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir. TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır.

Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri (Engelli öğrencilerde 100 ve üzeri puan için Bakınız 6. madde.) olması gerekmektedir.

YKS TERCİH KILAVUZU YAYIMLANDI MI?

YKS tercih kılavuzu henüz erişime açılmadı. ÖSYM tarafından YKS tercih kılavuzunun ilerleyen günlerde yayımlanması ile Üniversite taban ve tavan puanlarının da erişime açılması bekleniyor.

#YKS
#YKS tercih kılavuzu
#YKS 2021
3 yıl önce