|

YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? Üniversite tercihleri ne zaman belli olacak?

YKS tercihleri dün sona erdi. İyi bir üniversiteye girmek isteyen adaylar üniversite tercihlerini tamamladı. Şimdi ise gözler YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarihe çevrildi. Peki, YKS tercihleri ne zaman açıklanacak? YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklanacak?

18:22 - 21/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 18:36 - 21/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
yks tercih
yks tercih

YKS yerleştirme sonuçları için meraklı bekleyiş başladı. ÖSYM tarafından alınan üniversite tercihlerinin sonuçları yine ÖSYM tarafından açıklanacak. Aynı zamanda yayımlanan YKS tercih kılavuzunda üniversite kayıt tarihleri belirlendi. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, kaç günde açıklanır?

YKS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

YKS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli olmadı. Konuya ilişkin açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer vereceğiz.

YKS YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL DUYURULACAKTIR?

Yerleştirme Sonuçları internet (https://sonuc.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. Sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. İnternet sayfasındaki duyurular, sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Yurt dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için, gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleştiği programı gösteren bir yazı verilecektir.

#YKS tercih sonuçları
#yks yerleştirme sonuçları
#üniversite tercih sonuçları
#yks tercihleri ne zaman açıklanacak
#yks 2021
3 yıl önce