|

YSK Kahramanmaraş Referandum Sonuçları Kahramanmaraş Seçim Sonucu

Kahramanmaraş 16 Nisan Referandum Kahramanmaraş seçim Sonuçları ne durumda? Sonuçlarda evet - hayır oranı ne? Kahramanmaraş ilinde evet mi hayır mı çıktı? Kahramanmaraş Referandum seçim sonuçları Yenişafak Kahramanmaraş seçim 2017 sayfasında

Yeni Şafak
18:18 - 16/04/2017 Pazar
Güncelleme: 18:19 - 16/04/2017 Pazar
Diğer
Kahramanmaraş referandum sonuçları
Kahramanmaraş referandum sonuçları
Referandum Sonuçları, 16 Nisan 2017 günü

Kahramanmaraş ve diğer illerde neler oldu? Diğer iller gibi Kahramanmaraş referandum sonuçları da

sabırsızlıkla bekleniyordu . Sandıkların açılmasıyla birlikte Kahramanmaraş ilinde heyecan doruklara

ulaştı. Tüm halkın merak ettiği evet hayır oranı ne oldu? Yeni dönem Kahramanmaraş Cumhurbaşkanlığı sistemi için Kahramanmaraş ne diyor? İşte tüm

detaylarıyla Kahramanmaraş 16 Nisan

2017 Referandum Seçim sonuçları sayfamız!

Kahramanmaraş, eski ve halk arasındaki adıyla Maraş, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık on sekizinci şehri. 2016 itibarıyla 1.112.634 nüfusa sahiptir. Kurtuluş Savaşı'nda işgale direnişi nedeniyle TBMM tarafından 5 Nisan 1925'te şehre İstiklal Madalyası verildi. Maraş olan adı, 7 Şubat 1973'te Kahramanmaraş olarak değiştirildi.

Şair Gülten Akın, Maraş halkı için "Adamın su gibi akanıdır Maraşlı" demiştir. Ünlü Osmanlı seyyahı Evliya Çelebi, ise Seyahatnamesinde Maraş halkı için, "Kelimatları lisan-ı Türkidir ve ekseriya halkı Türkmendir" der. Maraş ve çevresi başta Oğuzların Avşar, Bayat ve Beydili boyları çoğunlukta olmakla birlikte hemen hemen 24 Oğuz boyunun tamamı mevcuttur.

Dövme dondurmasıyla meşhurdur. Kahramanmaraş'ın dövme dondurması yerel şirketlerin azmi ve katkısıyla ünü tüm dünyaya yayılmış ve birçok dünya şehirlerinde dondurma şubeleri açılmıştır. Japonya'dan ABD'ye, Avustralya'dan Dubai'ye kadar birçok ülkede şehrin ve dondurmanın yerel firmalarca tanıtımı yapılmaktadır.

2012'de çıkarılan 6360 sayılı kanun ile büyükşehir oldu. Aynı zamanda Kahramanmaraş Türkiye'nin elektrik ihtiyacının %14'ünü karşılamaktadır.

#Kahramanmaraş Seçim sonuçları
#Kahramanmaraş seçim 2017
#referandum Kahramanmaraş 2017
#referandum seçim sonuçları Kahramanmaraş
#Kahramanmaraş referandum sonuçları
#Kahramanmaraş evet hayır oranı
7 yıl önce