|

YSK seçim sonuçları - YSK oy oranları - ysk.gov.tr giriş

YSK seçim sonuçları bekleniyor. Tüm illerimizde sandıklar kapandı ve seçim sonuçları sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) resmi internet sitesinden yapılan resmi 2018 seçim sonuçları anlık olarak haberimizde sizlerle paylaşıyoruz. İşte YSK seçim sonuçları ve ysk.gov.tr giriş sayfası...

Yeni Şafak
11:35 - 26/06/2018 الثلاثاء
Güncelleme: 15:14 - 25/06/2018 الإثنين
Diğer
YSK seçim sonuçları bekleniyor.
YSK seçim sonuçları bekleniyor.

2018 YSK seçim sonuçlarının açıklanması bekleniyor. YSK'nın resmi açıkması (ysk.gov.tr ) adresi üzerinden vatandaşlara ilan edilecek. Açılan sandıkların ve illlerin gelen sonuçlarını canlı olarak yenisafak.com adresi üzerinden takip edebilirsiniz. İşte 24 Haziran 2018 seçim oy oranları...

YSK seçim sonuçları giriş sayfası:

YSK SEÇİM SONUÇLARI

Cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimleri için sabah 08.00'de başlayan oy verme işlemi saat 17. 00 itibariyle sona ererken, sandıklar da kapandı. Yüksek Seçim Kurulu verilerine göre, seçimlerde yurt içinde toplam 56.3 milyon seçmen bulunuyordu.


Yurt dış seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin 7 Haziran'da başlayan oy verme işlemi ise yurt dışındaki sandıklar için 19 Haziran'da tamamlanmıştı. Yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı seçmenlerin gümrük kapılarındaki oy verebilme işlemi de 1700'de sona erdi.

Sandıkların kapanmasının ardından oy sayım işlemlerine başlandı. Yurtdışındaki seçmenlerin kullandığı oylar da saat 1700 itibariyle Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığının nezaretinde ve talepte bulunan siyasi partilerin müşahitliğinde yapılacak.

YSK Başkanı Sadi Güven dün yaptığı açıklamada geçen seçimlerde kesin olmayan sonucu saat 2300 gibi açıkladıklarını söyleyerek, "Yine ümidimiz saat 24.00'ten önce açıklamak" dedi.

YSK: DEVLET BAŞKANI ERDOĞAN

YSK Başkanı Güven: "Sisteme girilen sonuçlar, sandık sonuç tutanakları YSK'ye geldiği anda seçime katılan siyasi partilerle paylaşılmaktadır."

YSK Başkanı Güven: "Sonuçlara göre, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın geçerli oyların salt çoğunluğunu aldığı anlaşılmaktadır."

YSK Başkanı Güven: "2014'ten bugüne kadar bunların (tutanak) değiştirildiği yolunda bize herhangi bir itiraz gelmemiştir."

YSK’DA YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel seçiminin bitmesine dakikalar kala YSK’da yoğun güvenlik önlemi devam ediyor.24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel seçimi kapsamında YSK’da sabah saatlerinden beri alınan yoğun güvenlim önlemi devam ediyor. Oylamanın bitmesine dakikalar kala devam eden yoğun güvenlik önlemi kapsamında YSK binasının bulunduğu Mithatpaşa Caddesi trafiğe kapatıldı. Çok sayıda polis ekibinin önlem alıp arama yaptığı caddede yoğun güvenlik önlemi devam ediyor.

YSK: PROPAGANDA SONA ERDİ

Radyo ve her türlü yayın organlarında 18.00-21.00 saatlerinde ancak YSK tarafından seçimlerle ilgili olarak verilecek haber ve tebliğler yayımlanabilecek. Bütün yayınlar saat 21.00’den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00’den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.Seçimlerin başlamasından bitimine kadar seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapma ve yaptırma, seçim süresince ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları, şikayet ve itirazları inceleme ve kesin karara bağlama, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyelerinin ve Cumhurbaşkanlığı seçim tutanaklarını kabul etme görevi YSK’da olacak. YSK’nın kararları aleyhine başka bir merciye başvurulamayacak. Kararda, 2839 sayılı Milletvekili Seçimi Kanunu’nda yer alan milletvekili seçilme şartları ve buna engel teşkil eden durumlar ile adaylara karşı itiraz ve adayların incelenmesi konuları da yer aldı.



#YSK
#YSK seçim sonuçları
#ysk.gov.tr
#YSK seçim
#YSK sonuçları
#2018 YSK seçim sonuçları
٪d سنوات قبل