|

Yüksek Seçim Kurulu 2023 seçmen listesi sorgulama: Seçmen kaydı nasıl sorgulanır?

Cumhurbaşkanılığı ve milletvekilliği genel seçimine az bir süre kaldı. 14 Mayıs 2023’te yapılacak olan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvim işliyor. Seçmen listeleri, güncellenmek üzere 20 Mart'ta ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak. Peki, YSK seçmen kaydı sorgulama nasıl yapılır? İşte Yüksek Seçim Kurulu e devlet seçmen bilgileri sorgulama ekranı.

12:49 - 19/03/2023 Pazar
Güncelleme: 12:50 - 19/03/2023 Pazar
Yeni Şafak
YKS seçmen kaydı sorgulama
YKS seçmen kaydı sorgulama
Türkiye
Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilli genel seçimi
ne kilitlendi. Seçmen sorgulama nasıl yapılır merak eden vatandaşlar Yüksek Seçim Kurulu’nun seçin sorgulama uygulamasını takip ediyor. Yüksek Seçim Kurulu, mobil üzerinden seçmen sorgulamanın aktif olduğunu açıkladıktan sonra hem mobil üzerinden hem bilgiler üzerinden YSK seçmen sorgulama, işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor.
Seçmen listesi

Seçmen listeleri ne zaman askıya çıkacak?

Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimine ilişkin takvimine göre, muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri, güncellenmek üzere yarın saat 08.00 itibarıyla ilçe seçim kurullarınca askıya çıkarılacak ve itiraz süreci başlayacak.

Muhtarlık bölgesi askı listeleri ve tutuklular ile taksirli suçlardan hükümlülere ilişkin askı listeleri 2 Nisan'da askıdan indirilecek ve itiraz süreci sona erecek.

Depremzede seçmenler, seçimde kendi illerinde veya taşınmak zorunda kaldıkları illerde oy kullanabilmeleri için adres değişikliği beyanlarını, 17 Mart 2023 saat 23.59'a kadar nüfus müdürlükleri ya da e-devlet üzerinden yaptı. Bu işlemleri henüz yapmayanlar, muhtarlık bölgesi askı listelerinin askıya çıkma tarihi olan 20 Mart 2023 ile 2 Nisan 2023 tarihleri arasında da bu işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Ayrıca yarın yurt dışı seçmen kütüğünün, Türkiye saati ile 08.00'de "www.ysk.gov.tr" adresinden ilan edilmesiyle de itiraz sürecine geçilecek. YSK'nin internet sitesinden bina esasına göre düzenlenen seçmen kayıtlarının sorgulanmasına da başlanacak.

Seçmen kaydı sorgulama naslı yapılır?

Vatandaşlar dikkat, nerede oy kullanacağınızı internet üzerinden öğrenebilirsiniz. Yurt İçi seçmen sorgulama yapmak için
sitesine girip, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl”, “T.C. Kimlik Numarası”, “Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” gibi bilgileri doldurduktan sonra resim doğrulaması yaptığınızda nerede oy kullanacağınızı görebilirsiniz. E-Devlet kapısına TC kimlik numarası ve şifreniz ile giriş yaptıktan sonra yukarıdaki link sizi ilgili sayfaya yönlendirecek.
Yüksek Seçim Kurulu seçmen kaydı Sorgulama Ekranı

e devlet üzerinden seçmen sorgulaması nasıl yapılır?

  • 1) e-Devlet Kapısı
    adresine girerek, sayfanın üst kısmında bulunan “Giriş Yap” bağlantısına tıklayınız.
  • 2) Kimlik Dogrulama Sistemi sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu aşamada adres satırında
    yazdıgından ve güvenli bağlantı simgesinin aktif oldugundan emin olununuz.
  • 3) Kimlik Dogrulama Yöntemi – kullanmak istediğiniz kimlik dogrulama yöntemine tıklayıp ekranda çıkan yönergeleri takip ederek sisteme giriş yapabilirsiniz.
  • Kullanmanız gereken hizmetin adı “Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama”dır. Hizmeti bulmak için aşağıdaki yöntemler kullanılabilir.
Tarayıcınızın adres satırına
yazarak ulaşabilirsiniz. Ayrıca e-Devlet ana sayfasında bulunan arama kutucuğuna da Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama yazarak sisteme erişebilirsiniz.

Sisteme eriştikten sonra açılan ekranda yurt içi seçmen kütüğündeki bilgileriniz yer alacaktır. Ayrıca seçim dönemlerinde oy kullanacağınız yer bilgileri Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandığında bu sayfada görüntülenir.

e devlet üzerinden seçmen sorgulama ekranı için



#yks
#ysk seçmen sorgulama
#yüksek seçim kurulu
1 yıl önce