|

YÜKSEKOVA HABER - Yüksekova'nın Keçeli Köyünü sel vurdu

YÜKSEKOVA HABER - Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde dün etkili olan sağanak yağmur sele neden oldu. Sel, Keçili Köyü'nde hasara yol açtı.

Yeni Şafak
16:42 - 10/07/2016 Pazar
Güncelleme: 13:48 - 10/07/2016 Pazar
Diğer

YÜKSEKOVA HABER - Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde dün etkili olan sağanak yağmur sele neden oldu. Sel, Keçili Köyü'nde hasara yol açtı. Yüksekova ve çevresinde dün öğle saatlerinde başlayan ve 1 saat süren sağanak yağmur, ilçe merkezine yaklaşık 30 kilometre mesafede bulunan Keçili'de hasara yol açtı. Sağnak yağmur sonrası oluşan sel, Şişol Dağı eteklerinde olan Keçili'ye büyük zarar verdi. Ekili alanlar sel suları altında kaldı. Köydeki yollar, bazı evlerin bahçeleri selle gelen kum ve çamur yığınları altında kaldı. Evi su ve çamur içinde kalan Kinyas Arslan yardım beklediklerini belirterek, "Sel dağın eteklerinden geldi. Köyün aşağılarına indiğimizde koca kaya parçalarını bile getirdiğini gördük. Birçok bağ, bahçe ve ekili arazi sular altında kaldı. Köy halkının zararı çok büyük, devletimizden yardım istiyoruz" dedi.



Çamur yığınları içerisinde eşyalarını kurtarmaya çalışan Elif Kaplan da bir çok eşyasının sele kapıldığını söyledi. Kaplan,"Sağlam bir mutfak eşyam kalmadı. Mutfak eşyalarım gözümün önünde sel suları içerisinde kayboldu" diye konuştu. Yağmurun ardından Yüksekova Özel İdare Müdürlüğü ekipleri ise sel suları altında kalan yol ve menfezlerde yoğun bir çalışma başlattı.




#Hakkari
#Yüksekova
#Yüksekova haber
8 yıl önce