|

Yurt başvuruları başladı mı? 2021 KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

YURTKUR yurt başvuru ekranı bu yıl üniversite eğitimi görecek olan öğrenciler tarafından sık sık ziyaret ediliyor. KYK yurt başvuru süreci için gözler YURTKUR'a çevrildi. Pek, KYK yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

21:42 - 21/08/2021 Cumartesi
Güncelleme: 22:02 - 21/08/2021 Cumartesi
Yeni Şafak
kyk
kyk

KYK yurt başvurusu ne zaman yapılacak sorusu, bu yıl ilk kez yükseköğretim programlarına kayıt yaptıracak olan ve öğrenimlerine ara sınıflarda devam eden öğrenciler tarafından son gelişmeler ile takip ediliyor. YKS yerleştirme işlemleri sona ererken öğrenciler bir şimdi yurt başvuruları tarihlerine yoğunlaştı.

KYK YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

YURTKUR ve Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan henüz 2021 yurt başvurularıyla ilgili açıklama gelmedi. YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK yurt ve burs başvurularının başlaması bekleniyor.

KYK yurtlarına, başvuru şartlarını karşılayarak, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olan öğrenciler müracaatlarını gerçekleştirecekler.

KYK YURT BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

Burs/kredi hakkından yararlanmak isteyen öğrenciler e-Devlet üzerinden başvurularını yapabilecekler. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

Başvuru sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, sosyal ve başarı durumuna ilişkin bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan değerlendirme sonucunda mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da öğrenim kredisi tahsis edilecek.

ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK?

Geçtiğimiz eğitim döneminde üniversitelerin büyük bir bölümünü evde geçiren öğrenciler, yeni dönemde fakültelerine dönebilecekler mi merak ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacağını duyurdu. YÖK, salgını seyrine göre üniversitelerde program bazında yüz yüze ve çevrim içi öğretim yapılabileceğini açıkladı. YÖK bu konuda inisiyatifi üniversitelere bıraktığını belirtti.

#KYK
#KYK yurt başvuru
#yurt başvuruları
#kyk yurt başvuruları ne zaman
#kyk başvuruları
#yurtkur
3 yıl önce