|

AK Parti gençliğinin yeni başkanı Boynukalın

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı'na Abdurrahim Boynukalın atandı. 2,5 yıldır bu görevi yürüten Zafer Çubukçu'nun Başbakanlık Müşavirliğine atanmasından sonra AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevine getirilen Boynukalın, aynı zamanda yenisafak.com.tr yazarı.

Ersin Çelik / Yenisafak.com.tr
00:00 - 26/09/2014 Friday
Güncelleme: 12:40 - 26/09/2014 Friday
Yeni Şafak
AK Parti gençliğinin yeni başkanı Boynukalın
AK Parti gençliğinin yeni başkanı Boynukalın

AK Parti'nin Zafer Çubukçu'dan boşalan Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı görevine Abdurrahim Boynukalın atandı. 27 yaşında olan Boynukalın Türkiye'de Uluslararası İlişkiler, Londra'da ise Medya ve İletişim alanlarında yüksek lisans yaptı. Boynukalın yenisafak.com.tr'nin de köşe yazarı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'na yakınlığı ile bilinen Abdurrahim Boynukalın'ın, AK Parti Gençlik Kolları Başkanlığı görevine atanmasına, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olduğu dönemde karar verildiği öğrenildi.

Abdurrahim Boynukalın kimdir?

1987 İstanbul doğumlu olan Abdurrahim Boynukalın, Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunu. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde yapan Boynukalın, 2010 ile 2013 yılları arasında ise Kırıkkale Ünüversite'sinde araştırma görevlisi olarak çalıştı.

2013 yılında İngiltere'ye giden Boynukalın, Londra Şehir Üniversitesi'nde Medya ve İletişim alanında ikinci yüksek lisansını yaptı.

Üniversite dönemlerinde çeşitli dergilerde araştırma konuları kaleme alan Boynukalın, Araştırma ve Kültür Vakfı ve Milli Türk Talebe Birliği'nde aktif olarak görev yaptı.

Boynukalın, 2011-2013 yılları arasında Milat Gazetesi'nde ardında da yenisafak.com.tr'de düzenli olarak Türkiye'nin siyasi gündemi üzerine köşe yazıları kaleme aldı.


Evli olan Boynukalın çok iyi derecede İngilizce ve orta seviyede Almanca biliyor.

10 years ago