|

AK Parti'den komisyon başkanlarına uyarı

AK Parti, TBMM'deki komisyonların çalışmalarını Genel Kurul'a göre ayarlamalarını istedi.

Aa
00:00 - 13/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 17:46 - 13/11/2014 Perşembe
Yeni Şafak
AK Parti'den komisyon başkanlarına uyarı
AK Parti'den komisyon başkanlarına uyarı

AK Parti Grup başkanvekilleri, TBMM'deki tüm komisyonların başkanlarıyla grupta bir araya geldi. Toplantıya, TBMM ile ilişkilerden sorumlu Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da katıldı.

AK Parti Grup Başkanvekili Belma Satır, yaptığı açıklamada, Meclis'in gündeminin yoğun olduğunu, Genel Kurul'da bazen çoğunluk sağlanamadığını ifade etti. "Daha fazla çalışmamız gerekiyor" diyen Satır, komisyon başkanlarından Genel Kurul'da çoğunluğun sağlanabilmesi için aynı saatlerde toplanmamaya özen göstermelerini, ayrıca toplantılarına önceden hazırlık yapılarak girilmesini de istediklerini belirtti.

Toplantıya; ihtisas, araştırma, soruşturma ve uluslararası komisyonların başkanları katıldı. Bazı komisyon başkanları, Plan ve Bütçe ile KİT Komisyonu dışındaki komisyonların yeni halkla ilişkiler binasına taşındığını hatırlatarak, Genel Kurul'da yoklamaya yetişmede sıkıntı çekildiğini ifade etti.

Toplantıda bazı komisyon başkanları da yaşanan sıkıntılarda TBMM İçtüzüğü'nden kaynaklanan hususlar olduğunu belirterek, İçtüzük konusunda muhalefet ile uzlaşma sağlanarak düzenleme yapılmasını gündeme getirdi.

9 yıl önce