|

Başbakan Erdoğan, Suriye'ye gitti

Aa
00:00 - 3/04/2007 Salı
Güncelleme: 12:00 - 3/04/2007 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Erdoğan, Suriye'ye gitti
Başbakan Erdoğan, Suriye'ye gitti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak ANA ile saat 11. 50'de Suriye'ye gitti. Başbakan Erdoğan'ı, Esenboğa Havalimanı'ndan Devlet bakanları Mehmet Aydın ve Beşir Atalay ile öteki ilgililer uğurladı.

Başbakan Erdoğan ile birlikte eşi Emine Erdoğan, Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler de Suriye'ye gitti.



KÜLTÜREL BAĞLARIMIZ OLAN ÖNEMLİ BİR KOMŞU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ziyaretimin Suriye ile ilişkilerimizin geliştirilmesinde ve bölgemizde istikrarın tesisi konusunda yapıcı işbirliğimizin artırılmasına katkıda bulunmasını temenni ediyorum" dedi.


Erdoğan, Suriye'ye hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Suriye'nin yaptırmış olduğu uluslararası Halep Stadyumu'nun açılışına katılmak için Suriye Başbakanı Muhammed Naci Otri'nin daveti üzerine bu ülkeye gittiğini söyledi.


Suriye'nin Türkiye ile tarihi ve kültürel bağları bulunan önemli bir komşusu olduğunu belirten Erdoğan, Suriye ile ilişkilerin özellikle bu dönem içerisinde dostluk ve karşılıklı saygı temelinde her alanda geliştirildiğini belirtti.

Aradaki münasebetlerin her geçen gün olumlu istikamette gelişme kaydettiğini vurgulayan Erdoğan, ziyareti sırasında, Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ile geniş bir görüşme yapacağını kaydetti. İkili olarak gerçekleştirilecek bu görüşmede, Türkiye ile Suriye arasındaki ve bölgeyle ilgili ilişkileri değerlendirme fırsatı bulacaklarını ifade eden Erdoğan, Suriye Başbakanı Otri ile de görüşeceğini, bu görüşmede de son yıllarda gerek siyasi, gerek ticari, gerek ekonomik ve kültürel alanlardaki, özellikle enerji ve güvenlik konularındaki münasebetleri ele alma fırsatı bulacaklarını bildirdi.




Başbakan Erdoğan, buna paralel olarak, iki halk arasındaki doğrudan temasların da yoğunlaşmakta olduğunu belirterek, sportif etkinliklerin de bunu artırdığını anlattı. Erdoğan, şöyle konuştu:

"Halklarımız arasında dostluk ve yakınlığı pekiştiren bu tür etkinlikler içten desteklediğimiz adımlar olacaktır. Nitekim, Fenerbahçe Spor Kulübümüzün Halep'te nasıl karşılandığını ümit ediyorum ki izleme fırsatı bulmuşsunuzdur.

Halep Stadı'nın açılış töreni vesilesiyle Fenerbahçe ile Halep'in Al İttihad takımı bir dostluk maçı yapacaktır. "

Erdoğan, stadyumun açılış törenine de katılacağını anımsatarak, iki takım arasındaki karşılaşmayı Cumhurbaşkanı Esad ve Başbakan Otri ile birlikte izleyeceklerini belirtti.

Başbakan Erdoğan, "Ziyaretimin Suriye ile ilişkilerimizin geliştirilmesinde ve bölgemizde istikrarın tesisi konusunda yapıcı işbirliğimizin artırılmasına katkıda bulunmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Erdoğan, konuşmasının sonunda, trafik kazasında hayatını kaybeden Anavatan Partisi Grup Başkanvekili Gaziantep Milletvekili Ömer Abuşoğlu'na da Allah'tan rahmet, ailesine sabır diledi. Erdoğan, "Başımız sağ olsun" dedi.













'EĞER DOĞRUYSA ÇOK ÇİRKİN BİRŞEY'

Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eyleme öğrenci götürmek için üniversitedeki sınavların ertelenmesi konusunda 'Doğru bulmuyorum, eğer doğruysa çok çirkin birşey. ' dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda basın toplantısı düzenledi. Ziyaretinde yapacağı temaslara ilişkin bilgiler aktaran Başbakan Erdoğan, toplantının sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, bir gazetenin manşetinde yer alan 'Öğrencileri eyleme götürmek için üniversitedeki sınavları ertelediler' haberiyle ilgili soruyu yorumladı. Erdoğan, Ankara'da planlanan sözkonusu eyleme ilişkin görüşlerini belirtip Cumhurbaşkanlığı seçiminin nasıl yapılacağını tekrar ifade etti.


Erdoğan, eyleme öğrenci götürmek için üniversitedeki sınavların ertelenmesi konusunda 'Doğru bulmuyorum, eğer doğruysa çok çirkin birşey. ' dedi.













Haberin ayrıntıları sürecek...

17 yıl önce