|

Girişimci zengin eder

Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç, Türkiye''nin kalkınmasında motor gücün genç girişimciler olduğunu söyledi. Koç, '''Sadece doğal kaynaklarla zengin olunsaydı, etrafımızdaki ülkeler dünyanın en zengin ülkeleri olurdu. Türkiye''nin zenginliği genç girişimcilerle artar'' dedi.

Oktay Mehmet
00:00 - 16/01/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:18 - 15/01/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Girişimci zengin eder
Girişimci zengin eder

Genç Girişimci İşadamları Vakfı''nın düzenlediği ''3. Hayati Üstün Girişimcilik Ödülleri''' sahiplerini buldu. Eyüp''teki Bahariye Mevlevihanesi''nde düzenlenen ödül törenine Girişimcilik, Basın Yayın, Kamu Yöneticisi ve Proje Fikir alanında 164 proje katıldı. TÜBİTAK, üniversite öğretim üyeleri ile ekonomi yazarlarından oluşan jürinin titiz çalışması sonucu Diyarbakır Çınar Kaymakamı İsmail Şanlı, Yozgat Kadışehri Kaymakamlığı görevi sırasında köyün topraklarını birleştiren projesi ile Kamu Yöneticisi Ödülü, kaleme aldığı ekonomi içerikli başarılı makalelerinden dolayı Prof. Dr. Murat Yülek Basın Yayın Ödülü, Plastay Firması sahibi Mehmet Sinan Sungur Girişimcilik Ödülü''ne laik görüldü. Proje Fikir ödülleri ise yarışmaya ilginç buluşları ile katılan 5 genç girişimci arasında paylaşıldı. Erdi Gökhan Tepeköy, Engin Sever, Harun Bavun, Adem Çakmakçı ile ürettiği toprak nemlendirme sensörü ile Gizem Çağlayan Proje Fikir ödüllerinin sahibi oldular.

GİRİŞİMCİLER DESTEKLENMELİ

Törende konuşan Girişimci İşadamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç, Türkiye''de girişimci yetişmesinin önündeki en büyük engelin eğitim olduğunu söyledi. Girişimcisi olmayan ülkelerin zengin olmasının mümkün olmadığını belirten Mehmet Koç, '''Eğer kaynaklar ülkeleri tek başına zengin etseydi, etrafımızdaki komşu ülkeler dünyanın en müreffeh ve istikrarlı ülkeleri olurdu''' dedi.

Genç nüfustan korkmayın

Türkiye''nin girişimci sayısını artıracak potansiyel ve kaynağa sahip olduğunu ifade eden Koç, yarışmaya gönderilen proje sayısındaki artışın bunun en bariz göstergesi olduğunu söyledi. Nüfus artışındaki düşüşün ülkenin kalkınmasının önündeki en büyük tehlike olduğuna dikkat çeken Mehmet Koç şunları söyledi: ''Yılladır bize nüfusumuzu planlarsak kalkınacağız öğretildi. Bugün görüyoruz ki gerçek kalkınma, artan nüfusu ile doğru planlarla üretken hale getirerek yakalanabilir. Türkiye, gerileyen genç nüfusunu artırmalıdır.'' Koç, Türkiye''nin genç girişimci yetişmesinin önündeki en büyük engelin ise yanlış planlanan eğitim sistemi olduğunu söyledi.

10 yıl önce