|

İş dünyası Erdoğan'a hayran kaldı

Aa
00:00 - 2/01/2007 Salı
Güncelleme: 01:07 - 2/01/2007 Salı
Yeni Şafak
İş dünyası Erdoğan'a hayran kaldı
İş dünyası Erdoğan'a hayran kaldı

Akbank Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer'in, hükümetin birçok ekonomik ve sosyal reform yaptığını, bunun en önemli kanıtının da doğrudan yabancı yatırımlar olduğunu bildirdi.

Akbank'tan yapılan açıklamada, uluslararası finans ve bankacılık dergisi The Banker'de yer alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili makaleye ve bu makalede yer alan Suzan Sabancı Dinçer'in değerlendirmesine yer verildi. Suzan Sabancı Dinçer, makalede Erdoğan için “Çok karizmatik ve keskin zekaya sahip bir beyefendi. Türkiye'nin AB'ye katılımını bir numaralı önceliği olarak belirledi" şeklinde bir değerlendirmede bulunuyor. Akbank Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, makalede yer alan demecinde hükümet birçok ekonomik ve sosyal reform yaptığını, bunun en önemli kanıtının da doğrudan yabancı yatırımlar olduğunu bildiriyor.

YAPTIĞI REFORMLARLA TAKTİRLERİ TOPLADI

Makalede, Başbakan Erdoğan ile ilgili değerlendirmede ise, başlangıçta şüpheyle yaklaşılan Erdoğan'ın, zaman içinde gerçekleştirdiği reformlar, AB ile ilgili kaydettiği aşamalar ve özellikle ekonomideki gelişim nedeniyle Türk iş dünyasının takdirini kazandığı belirtilerek, şu görüşlere yer veriliyor:

“Erdoğan 2002 yılında Başbakan olduğunda, eşi Emine Erdoğan'ın başını örtmesi gibi açık bir şekilde sergilenen dini görüntüleri nedeniyle batılılaşmış Türk iş adamları tarafından soğuk ve şüpheci bir şekilde karşılanmıştı. Ancak, o iş adamlarından bazıları, şu anda Erdoğan'ın en büyük hayranları arasında yer alıyor.”

The Banker'de yayımlanan makalede, politika bir kenara bırakılırsa, Avrupa ve Asya'yı birleştiren Türkiye'nin, birliğe katılmasının AB üyelerine sağlayacağı faydaları anlatması konusunda daha iyi bir iş çıkarması gerektiği kaydediliyor. Başbakan Erdoğan'ın konuşmalarından alıntıların yapılıp, yorumlandığı makalede, Erdoğan'ın geçen ilkbaharda bazı AB liderleri ile yaptığı futbol maçından da bahsediliyor.

Sermaye girişleri 2007'de 27 milyar doları bulacak

The Banker editörü Karina Robinson tarafından kaleme alınan makalede, finansal hizmetler şirketi Raymond James'in tahminlerine de yer veriliyor. Raymond James'in tahminlerine göre, Türkiye'nin 2007'de 27 milyar dolarlık bir doğrudan yabancı yatırım çekmeyi başaracağı belirtilen makalede, sadece bankacılık sektöründe Citibank'ın Akbank'ın yüzde 20'lik hissesini satın aldığının açıkladığına, Yunan Alpha Bank'ın Kasım ayı sonlarında Türkiye'deki Alternatif Bank'ın yüzde 50 hissesini satın alarak bir girişim ortaklığı oluşturduklarına, ilkbaharda iki Yunan bankasının daha Türk bankalarından önemli miktarda hisse satın aldığına dikkat çekiliyor.




17 yıl önce