|

Kutan: MGK'yı ilgilendirmez

FP lideri Kutan, Fethullah Gülen'in yeni açıklamalarının, özür değil 'tevazu' olduğunu belirterek, bunun MGK toplantısında ele alınmasını gerektirecek bir durum olmadığını söyledi.

.
00:00 - 24/06/1999 Perşembe
Güncelleme: 11:04 - 29/11/2013 Cuma
Yeni Şafak
Kutan: MGK'yı ilgilendirmez
Kutan: MGK'yı ilgilendirmez

Ankara - Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Fethullah Gülen'in yeni açıklamalarının, özür değil tevazu olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kutan,"Hocaefendinin açıklamaları özür değil, fevkalade mütevazi, nefsini geri plana atmayı başarmış bir din adamının tevazu üslubudur" dedi.

Meclis'te bir grup gazeteci ile sohbet eden Kutan, sorular üzerine Fethullah Gülen olayı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Fethullah Gülen hakkındaki iddialarda, meselenin MGK gündemine kadar taşınmasını gerektirecek bir durum olmadığını belirten Kutan, iddiaların MGK'yı değil, yargıyı ilgilendirdiğini söyledi. Kutan, "Devletin bu işlerden sorumlu kurumları var. Savcılar meseleyi inceler, yargı da bir değerlendirme yapar. Mesele normal yargı yoluyla incelenip değerlendirilmelidir" dedi.

Özür değil, tevazu

Fethullah Hoca'nın açıklamalarının 'Özür diledi' şeklinde yorumlanmasının da büyük bir hata olduğunu vurgulayan Kutan, şöyle konuştu: "Bu açıklamaları özür olarak değerlendirmek çok yanlış. Burada bir din adamının, hem de fevkalade mütevazı, nefsini geri plana atmış bir insanın üslubu var. Onun üslubunu siyasetci, gazeteci ölçüleriyle değerlendirirsek çok yanlış yargılara varırız. Nefsini ayak altına almış mütevazı birinin üslubunu, 'tamam suçunu itiraf etti' diye değerlendirip yazarsanız fevkalade yanlış yapmış olursunuz. Tevazu gösterisidir bu, özür dileme değil. Burada üsluptaki inceliğe dikkat edilmesi lazım. Ama bu inceliğe dikkat etmeyenlerin başında Fethullah Gülen Hocaefendi var. Hocaefendi'nin Türkiye'nin şartlarını iyi bilmesi lazım. İşte böyle kendi üslubuyla konuştu mu böyle neticeler çıkıyor."

Açıklama geldi

Kutan, Fethullah Hoca'nın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a gönderdiği iddia edilen mektubun kendisine de gelip gelmediğinin sorulması üzerine, bir döküman geldiğini ancak bunun mektup mahiyetinde olmadığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Demirel'in Fethullah Hoca'ya niçin sahip çıkmadığının sorulması üzerine de Recai Kutan, Demirel'in her vesileyle "ben kuralların adamıyım" dediğini hatırlatarak, "Bu işin kuralı da belli. Bu meselelerde hüküm verme yargının yetkisindedir" diye konuştu.


25 yıl önce