|

Makam aracının camı balyozla kırıldı

Rahatsızlanan Erdoğan'ı hastaneye getiren korumalar aracın anahtarının içerde kalması ve kapıların otomatik olarak kilitlenmesi üzerine panik yaşadı. Aracın camı inşaat işçilerinden alınan balyoz ve kesici aletlerle kırılarak Erdoğan hastaneye kaldırıldı.

Aa
00:00 - 17/10/2006 Salı
Güncelleme: 15:30 - 17/10/2006 Salı
Yeni Şafak
Makam aracının camı balyozla kırıldı
Makam aracının camı balyozla kırıldı

Rahatsızlanan Erdoğan'ı hastaneye getiren korumalar aracın anahtarıın içerde kalması ve kapıların otomatik olarak kilitlenmesi üzerine panik yaşadı. Korumalar, hastanenin yanında çalışan inşaat işçilerinden alınan balyoz ve kesici aletlerle aracın sol ön kapı camını kırarak Erdoğan'ı sedye ile hastanede kaldırdılar.


Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, Güven Hastanesine kaldırılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi. Beki, "Doktorlarıyla konuştum. Sağlık durumu gayet iyi. Merak edilecek hiçbir şey yok. Sadece kan şekerinin düşmesinden kaynaklanan bir rahatsızlık" dedi.


Akif Beki, Güven Hastanesi önünde gazeteciler yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın Meclis'teki grup toplantısına gelişi sırasında arabada rahatsızlık hissettiğini ve Güven Hastanesine geldiklerini bildirdi. Beki, şu açıklamayı yaptı:


"Doktorlarıyla konuştum. Sağlık durumu gayet iyi. Merak edilecek hiçbir şey yok. Sadece kan şekerinin düşmesinden kaynaklanan bir rahatsızlık. Merak edecek, kaygılanacak hiçbir şey yok. Bunu özellikle belirtmek isterim. Doktorları bütün sağlık kontrollerini yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar. Sağlık durumunun, bütün göstergelerinin gayet iyi olduğunu söylüyorlar. "


Beki, bir gazetecinin, "Makam aracının camının kırıldığını söylüyorlar" şeklindeki sözleri üzerine, "Hayır, orada başka bir şey var. O tümüyle bu olayın dışında, kilitlenmeyle ilgili. Makam aracının kapısı kilitlenmiş, arkadaşlar açmaya çalışmış" diye konuştu.


MAKAM ARACININ SOL ÖN KAPI CAMINI BALYOZLA KIRDILAR

Öte yandan eski turizm bakanlarından İrfan Gürpınar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hastaneye getirilişi sırasında kendisinin de yeni doğum yapan kızını, ziyaret etmek üzere orada bulunduğunu söyledi.


Hastane önündeki gazetecilere Başbakan Erdoğan'ın hastaneye getirilişini anlatan Gürpınar, Başbakan'ın makam aracının büyük bir gürültüyle hastane önüne yaklaştığını ifade etti.


Aracın kapılarının kilitlenmesi nedeniyle korumaların kapıları dışarıdan açamadıklarını anlatan Gürpınar, arabanın sol ön kapı camının korumalar tarafından balyoz ve kesici aletlerle kırıldığını belirtti. Daha sonra korumaların dışarıdan ellerini sokarak, sağ arka kapıyı açtıklarını kaydeden Gürpınar, Başbakan Erdoğan'ın bu kapıdan çıkarılarak, hastaneden getirilen sedyeyle içeriye alındığını dile getirdi. Gürpınar, bu sırada büyük bir panik yaşandığını anlattı.


Öte yandan, çok sayıda milletvekili ve bazı bakanlar, Başbakan Erdoğan'ın durumu hakkında bilgi almak üzere Güven Hastanesi'ne gitti.



18 yıl önce