|

Merkez Bankası Başkanı İstanbul'da

Aa
00:00 - 7/11/2006 الثلاثاء
Güncelleme: 11:07 - 7/11/2006 الثلاثاء
Yeni Şafak
Merkez Bankası Başkanı İstanbul'da
Merkez Bankası Başkanı İstanbul'da

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, "Fiyat istikrarı henüz sağlanmadı, fiyat istikrarının sağlanabilmesi için önümüzde epeyce uzun bir yol var" dedi.


Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneğine (MÜSİAD) konuk olan Yılmaz, buradaki konuşmasında, enflasyon değerlendirmesi yaparak, finansal piyasalardaki gelişmeler, büyüme, istihdam ve cari açık konularına değindi.


Yılmaz, MÜSİAD Başkanı Ömer Bolat'ın, mali piyasaların istikrarına yönelik ekonomik uygulamalardan, katma değer yaratmaya, büyüme ve istihdama yönlenmesi gerektiğine ilişkin sözlerini anımsatarak, TCMB'nin takip ettiği fiyat istikrarı, ekonomik istikrarla, Bolat'ın söyledikleri arasında bir fark bulunmadığını, fakat bunu anlatmaları gerektiğini söyledi.


Durmuş Yılmaz, "Eğer arasında bir fark olduğu düşünülüyorsa sayın başkanla bizim aramızda epeyi mesafe var demektir. Sunumumda bu farkın giderilmesine çalışacağım" dedi.


Türkiye'nin son 30 yıldır enflasyonla yaşadığını, tek haneli enflasyona ilk defa 2004'te gelindiğini ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:


"Enflasyonla yaşamak toplumun her kesiminde önemli değişikliklere neden oldu. Enflasyondan kurtulmak MB'ye kanunla kendisine verilen bir görevdir. Fiyat istikrarının içinde aş, iş, büyüme istihdam ve cari açık vardır. Fiyat istikrarı olduğu zaman bunların hepsi olacak. Eğer fiyat istikrarı yoksa bunların diğerleri de olmuyor. Enflasyon 2005'te 7,72 gibi tek haneli rakama düştü fakat bu 'Biz fiyat istikrarını sağladık' demek değil. Hayır fiyat istikrarı henüz sağlanmadı.


Biz düşen enflasyon ortamındayız. Fiyat istikrarının sağlanabilmesi için önümüzde epeyce uzun bir yol var. Bu bir süreç, bu süreç henüz tamamlanmadı. "


٪d سنوات قبل