|

Mumcu'nun posterleri yırtıldı

Aa
00:00 - 4/06/2007 Pazartesi
Güncelleme: 16:13 - 4/06/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Mumcu'nun posterleri yırtıldı
Mumcu'nun posterleri yırtıldı

Anavatan Partisi Rize İl Başkanı Mustafa Mataracı, "Yanlış açıklama ve Rizelilere yapılan kötü muameleden ötürü Anavatan Partisi'ndeki görevlerimiz ve üyeliğimizden istifa ettik" dedi.


ÖCALAN İLE YILMAZ AYNI CÜMLEDE

Mataracı, partililerle il binasında düzenlediği basın toplantısında, Anavatan Partisi'nin kurulduğu günden beri siyasi görüşleri ne olursa olsun herkesi kucakladığını, herkese aynı mesafede olduğunu belirtti.

Erkan Mumcu'nun geçen günlerde bir açıklama yaparak Mesut Yılmaz'ı eleştirdiğini ifade eden Mataracı, şunları söyledi:

"Erkan Mumcu, Abdullah Öcalan ile sayın Mesut Yılmaz'ı aynı cümle içinde kullanma gafletine düşmüştür. Kendisinin aldığı tepkiyi çok yakından biliyorum.

Kendisi bu ifadeyi kullandıktan sonra özür dilemiştir. Ancak kabahat yaptıktan sonra özür dilemek, bir lidere yakışan bir tavır değildir. "

Mesut Yılmaz'ın her zaman yanında ve arkasında olacaklarını dost düşman herkese ilan ettiklerini belirten Mataracı, şöyle devam etti:

"Bugün çok üzülerek de olsa Anavatan Partiliyiz. ANAVATANLI hiçbir teşkilata ve hiç kimseye kırgınlığımız yok. Yanlış açıklama ve Rizelilere yapılan kötü muameleden ötürü Anavatan Partisi'ndeki görevlerimiz ve üyeliğimizden teşkilat olarak istifa ettik. "

Mataracı, Mesut Yılmaz'ın Rize'den bağımsız olarak milletvekili seçileceği günlerin yakın olduğunu kaydetti.

Bu arada, basın toplantısının ardından, bazı partililer, Erkan Mumcu'nun posterlerini yere atıp çiğnediler, bazı posterleri yırtarak yaktılar.


17 yıl önce