|

Toyota ve LeasePlan'dan hibrid araç ortaklığı

İstanbul
00:00 - 13/09/2011 Salı
Güncelleme: 01:00 - 13/09/2011 Salı
Yeni Şafak
Toyota ve LeasePlan'dan  hibrid araç ortaklığı
Toyota ve LeasePlan'dan hibrid araç ortaklığı

Filo ve araç yönetim şirketi LeasePlan Corporation N.V, Toyota Avrupa ile kurumsal filo müşterilerine 'şarj edilebilen elektrikli hibrid' araçları sunmak için yeni bir ortaklık yaptığını duyurdu.

LeasePlan Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, anlaşma çerçevesinde Toyota'nın şarj edilebilen ilk elektrikli hibrid otomobili Prius Plug-in Hybrid, LeasePlan'in Avrupa'daki kurumsal müşterileriyle buluşturulacak, çevresel ve operasyonel faydaları anlatılacak ve test imkanı sunulacak.

LeasePlan'ın filosuna da dahil edeceği Prius Plug-in Hybrid üretim modeli, Frankfurt Motor Show'da sergilenecek.

Son 3 yılda kiralama yöntemiyle 200 adedi Avrupa'da olmak üzere dünyada 600 adet prototip Prius Plug-inHybrid'in test sürüşlerini gerçekleştiren Toyota, 2012 yılında “Prius Plug-in Hybrid”i Avrupa pazarına sunmaya hazırlanıyor.

Toyota Avrupa, LeasePlan ile yaptığı anlaşma çerçevesinde, alternatif enerjilerle çalışan araçlar konusundaki deneyim ve uzmanlığını paylaşacak. Dünyada 1,3 milyon araç ile en geniş filo portföylerinden birine sahip olan LeasePlan ise, “Prius Plug-in Hybrid” ve şarj edilebilen elektrikli hibrid araç eknolojisinin (PHEV) daha geniş kitlelerce tanınmasını sağlayacak.


13 yıl önce