|

Türkiye-AB troykası başladı

Avrupa Birliği ile Türkiye ilişkilerinin gözden geçirileceği ve gelinen sürecin değerlendirileceği Türkiye-AB troykası toplantısı başladı.

Aa
00:00 - 4/06/2007 Pazartesi
Güncelleme: 13:16 - 4/06/2007 Pazartesi
Yeni Şafak
Türkiye-AB troykası başladı
Türkiye-AB troykası başladı

Ankara Palas'ta yapılan toplantıya Türkiye adına Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ve Başmüzakereci Ali Babacan katılırken, AB Dönem Başkanı Almanya'yı Dışişleri Bakanı Walter Steimeier temsil etti.



Toplantıda bir sonraki AB dönem başkanı Portekiz adına ise Dışişleri ve İşbirliği'nden sorumlu Devlet Sekreteri Joao Cravinho temsil etti. Öğleden sonraya kadar sürmesi beklenen toplantıda Ankara-Brüksel ilişkileriyle Türkiye'nin AB müzakerelerinin değerlendirilmesi bekleniyor. Toplantı ardından basın toplantısı düzenlenmesi öngörülüyor.


Troyka toplantısında, Türkiye'nin AB sürecinde geldiği nokta ve bundan sonra atılacak adımlar, AB-NATO ilişkileri, güvenlik ve terörle mücadele, Kıbrıs ile bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alınması bekleniyor.


Toplantıda ayrıca, AB müktesebatına uyum programını bir süre önce açıklayan ve bu yöndeki çalışmalarını sürdüren Türk Dışişleri'nin, Almanya'nın dönem başkanlığı süresi bitmeden "istatistik", "ekonomi ve parasal politikalar" ve "mali kontrol" fasıllarının da açılmasını hedefliyor.


Toplantının ardından, ortak bir basın toplantısı düzenlenmesi bekleniyor.



17 yıl önce