|

'Türkiye İsrail'e ekonomik yaptırım uygulamalı'

Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TÜGİK) Genel Başkanı Erkan Güral, Gazze saldırıları nedeniyle İsrail'e siyasi, diplomatik ve ekonomik yaptırımlar uygulanması gerektiğini belirterek, "İş dünyası ekonomik gücünü devreye sokmak ve İsrail'e karşı en sert tavrını sergilemek durumundadır" değerlendirmesinde bulundu.

Aa
00:00 - 21/07/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:36 - 21/07/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
'Türkiye İsrail'e ekonomik yaptırım uygulamalı'
'Türkiye İsrail'e ekonomik yaptırım uygulamalı'

Güral, yazılı açıklamasında, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında ağırlıklı olarak masum çocukların ve sivillerin öldürüldüğünü ifade ederek, hiç bir gerekçenin bu durumu haklı kılamayacağını kaydetti.

Günlerdir ağır bombardıman altındaki Filistin'de insanlık dramı yaşandığını belirten Güral, "Olayın bir başka acı tarafı da dünyanın bu insanlık ayıbına seyirci kalmasıdır. Saldırıların bir an önce sonlandırılması, içimizi yaralayan o görüntülerin sonlandırılması en büyük arzumuzdur. Müslümanlar için en kutsal ay sayılan ramazanda, Filistin topraklarında yaşananlara tahammül etmek mümkün değil" ifadelerini kullandı.

Gazze halkının acılarını paylaştıklarını ifade eden Güral, şunları kaydetti:

"Ancak kızmak ve üzülmek yetmez. Başta Türkiye olmak üzere dünyanın farklı yerlerinden yükselen 'saldırıları durdurun' çağrılarına kulak tıkayan İsrail'e karşı daha sert yaptırımlar uygulanmalıdır. Siyasi gücün ve diplomatik yaptırımların yanında ekonomik yaptırımlar da yapılmalıdır. Bu konuda iş dünyasına önemli görev düşmektedir. İş dünyası ekonomik gücünü devreye sokmak ve İsrail'e karşı en sert tavrını sergilemek durumundadır."

10 yıl önce