|

2018 Antalya bayram namazı vakti saat kaçta?

Antalya’da Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ederken diğer yandan bayram için hazırlıklar da yavaş yavaş başlamış durumda. 15 Haziran Cuma günü Ramazan bayramının birinci günü. Peki, 2018 Antalya bayram namazı vakti saat kaçta? İşte Antalya halkını ilgilendiren o soruya Diyanet’ten yanıt.

Yeni Şafak
15:58 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:59 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Ramazan bayramı için hazırlıklar başladı. Antalya için bayram namazı saati açıklandı.
Ramazan bayramı için hazırlıklar başladı. Antalya için bayram namazı saati açıklandı.

Akdeniz’in incisi Antalya bu yıl da türlü Ramazan etkinliklerine ev sahipliği yapıyor. İftar sofralarında bir araya gelen vatandaşlar, Ramazan sohbetleri eşliğinde iftarları açıyor. Bayramda tatil planları yapanlarsa şimdiden hazırlığa başlamış durumda. Peki, Antalya bayram namazı vakti saat kaçta? Genciyle yaşlısıyla bayram sabahı camilere akın edecek olanlar, şimdiden namaz saatini araştırmaya başladı.

  • Antalya için bayram namazı saati 06:22

Bayram namazı kaç rekat nasıl kılınır?

  • Önce "Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama" diye niyet edilerek namaza durulur.
  • Sonra "Sübhaneke" okunur.
  • Sübhaneke’den sonra eller üç defa tekbir getirerek kulaklara kaldırılıp (iftitah tekbirinde oldugu gibi), birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır. İmam önce Fatiha, sonra bir sure okur ve beraberce rükuya eğilinir.
  • Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rekata) kalkılır ve eller bağlanır.
  • İkinci rekatta, imam önce Fatiha ve bir sure okur. Sonra iki el üç defa tekbir getirerek kaldırılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp, rükuya eğilinir.
  • Sonra da secdeler yapılarak oturulur.
  • Oturuşta imam ve cemaat, Ettehiyyatü, Allahümme salli, Allahümme barik ve Rabbena atina, Rabbena firli duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namaz bitirilir.

Bayramda yoksul ve muhtaçlara yardım etmek

Bayramlarda yapacağımız en önemli işlerden biri de yetim, kimsesiz ve yoksullarla ilgilenmek, onlara maddî ve manevî destek vermek, kendilerine yalnızlıklarını hissettirmemektir. Bu insanî ve islâmî bir görevdir. Ayrıca aile fertleri ve çocuklar sevindirilmelidir.

#Antalya
#ramazan bayramı
#namaz
6 yıl önce