|

2018 Konya bayram namazı vakti saat kaçta?

Ramazan coşkusunun ayrı güzel yaşandığı medeniyetler şehri Konya ilimizde bayram namazı vakti merak konusu oldu. Bayrama sayılı günler kala Diyanet’ten bayram namazı vakitleriyle ilgili gerekli açıklamalar geldi. Merak edenler için “2018 Konya bayram namazı vakti saat kaçta?” sorusunun cevabı haberimizde.

Yeni Şafak
15:40 - 11/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 15:41 - 11/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Konya bayram namazı vakti saat kaçta? işte cevabı..
Konya bayram namazı vakti saat kaçta? işte cevabı..
Ülkemizin iç Anadolu bölgesinde yer alan Konya şehri, hem kültürel anlamda hem de yöresel lezzetleriyle onu dünyanın en güzel şehirlerinden birisi haline getiriyor. Tarihe tanıklık eden bu nadide şehirde
iftarları birlik ve beraberlik içerisinde geçiyor. Ramazan bayramının yaklaşmasıyla birlikte, sabah erken saatlerde camilere akın edecek olan Konya halkı, bayram namazı vaktini merak ediyor.
  • Konya bayram namazı saati: 06:12


Ramazan bayramı ne zaman?

Bu yıl hafta sonuna denk gelecek olan Ramazan bayramı tatili 15 Haziran Cuma günü başlayacak.

14 Haziran Perşembe Arefe günü olduğu için yarım gün mesai yapılacak. Toplamda 3 buçuk gün tatil yapılmış olacak.

  • Bayram namazı kaç rekat nasıl kılınır?
  • Önce "Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama" diye niyet edilerek namaza durulur.
  • Sonra "Sübhaneke" okunur.
  • Sübhaneke’den sonra eller üç defa tekbir getirerek kulaklara kaldırılıp (iftitah tekbirinde oldugu gibi), birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır. İmam önce Fatiha, sonra bir sure okur ve beraberce rükuya eğilinir.
  • Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rekata) kalkılır ve eller bağlanır.
  • İkinci rekatta, imam önce Fatiha ve bir sure okur. Sonra iki el üç defa tekbir getirerek kaldırılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp, rükuya eğilinir.
  • Sonra da secdeler yapılarak oturulur.
  • Oturuşta imam ve cemaat, Ettehiyyatü, Allahümme salli, Allahümme barik ve Rabbena atina, Rabbena firli duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namaz bitirilir.
Bayram günlerinde ziyaret

Bayram günlerinde anne-babalar başta olmak üzere yakınlar, dostlar, komşular, hastalar ve arkadaşları ziyaret etmek, onlarla bayramlaşmak bayramda yapılacak önemli görevler arasında yer alır.

Yüce Allah, yakınlarla ilginin kesilmemesini istemekte, aksi davrananların cezalandırılacağını bildirmektedir:

“Allah’a verdikleri sözü, pekiştirilmesinden sonra bozanlar, Allah’ın korunmasını emrettiği şeyleri (akrabalık bağlarını) koparanlar ve yeryüzünde fesat çıkaranlar var ya; işte onlar için lanet ve yurdun kötüsü olan cehennem vardır..” (Ra’d, 13/25)


#konya
#bayram
#namaz
6 yıl önce