|

30 bin kişi bir sofrada

Fatih Belediyesi’nin ilk iftar için Sultanahmet Meydanı’nda düzenlediği programa 30 bin kişi katıldı. Mehter takımının konser verdiği, hokkabazların gösteri yaptığı programda, başta Filistin olmak üzere zulüm gören tüm Müslümanlar için dualar edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/05/2018 Cuma
Güncelleme: 03:29 - 18/05/2018 Cuma
Yeni Şafak
Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen iftar programında yaklaşık 30 bin kişi, 1. Ordu Komutanlığına bağlı Topçu Birliğinin yaptığı top atışıyla birlikte ilk oruçlarını açtı.
Sultanahmet Meydanı’nda düzenlenen iftar programında yaklaşık 30 bin kişi, 1. Ordu Komutanlığına bağlı Topçu Birliğinin yaptığı top atışıyla birlikte ilk oruçlarını açtı.

Fatih Belediyesi'nin Ramazan'ın ayının ilk gününde Sultanahmet Meydanı'nda düzenlendiği iftar programında yaklaşık 30 bin kişi birlikte orucunu açtı. Meydandaki iftar öncesi mehter takımı konser verdi, Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Yemek duasının ardından konuşan Fatih Belediye Başkanı Hasan Suver, Ramazan ayının ilk gününde İstanbullularla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

GELENEKSEL HALE GELDİ

Sokak iftarlarının geleneksel hale geldiğini hatırlatan Suver, "2006 yılında başladık, önce Fatih’te sonra İstanbul’da ve Türkiye’de hatta Balkanlar’da bile bu yürüyor. Ramazan’ın maneviyatını, ruhaniyetini bereketini, birey olarak değil, toplum olarak sokaklarda meydanlarda yaşamak, bir şenlik içinde Ramazan’ı karşılamak, onun maneviyatından istifade etmek bizim projemizdi çok hoş oldu, mutluyuz, gururluyuz. Top atışı Osmanlı’dan gelen bir gelenek, biz belediye olarak biz başlattık” dedi.


FİLİSTİN’E DUA

İslam coğrafyasının bazı bölgelerinde kan ve gözyaşı ile Ramazan ayına girildiğini hatırlatan Suver, "Özellikle Filistin’de Ramazan öncesi 69 şehit, 3 bin yaralı ile çok elim bir olaya şahit olduk. Bu kardeşlerimize Allah’tan acil yardım diliyoruz. İnşallah bir daha böyle acılar yaşanmaz, Ramazan'ın ruhaniyetine gölge düşmez" diye konuştu.

GÖSTERİLER YAPILDI

Öte yandan, iftar öncesi İstanbullular Ramazan ayının ilk orucunu açmak için Sultanahmet Meydanı’na akın etti. Yer bulamayanların çimlerin üstünde iftar yaptığı meydanda, kimi vatandaşların sahur için de hazırlık yaptı. Ayrıca iftar öncesi tahta bacak Nasreddin Hoca ve hokkabazların gösterileri çocuklar tarafından ilgi gördü.


İlk iftar heyecanı

Üsküdar'da yaşayan ve ilk oruçlarını tutan çocuklar Bağlarbaşı Kongre Merkezin'de Üsküdar Belediyesi’nin düzenlediği iftar programında bir araya geldi. İftar öncesi Genç Enderun Korosu’nun verdiği konsere alanda bulunan öğrenciler ile veliler büyük ilgi gösterdi. Maksot mehteran takımının marşlarla renk kattığı iftar programında ezanın okunmasıyla dua edilerek Ramazan’ın ilk orucu açıldı. Yüzlerce ailenin çocuklarıyla birlikte katıldığı iftardan sonra çocuk şarkılarından oluşan mini bir canlı konser verildi.

#Ramazan
#İftar
6 yıl önce