|

Bayramı evlerinde geçirecekler

Ramazan Bayramı’nı ülkelerinde geçirmek isteyen Suriyelilerin sınır kapılarından geçişleri devam ediyor. Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan son 4 günde yaklaşık 11 bin Suriyeli, Hatay’daki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan ise yaklaşık 69 bin Suriyeli çıkış yaptı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 02:27 - 19/06/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Bayramı evlerinde geçirecekler
​Bayramı evlerinde geçirecekler

Suriyelilerin Kilis’teki Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan ve Hatay’daki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan ülkelerine geçişleri sürüyor. İç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelilerin bir bölümü, geçen salı günü itibarıyla sınır kapılarından ülkelerine geçiş yapmaya başladı.

ALLAH TÜRK HALKINDAN RAZI OLSUN

Kilis İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri nezaretinde sınır kapısına giden Suriyeliler, Göç İdaresi İl Müdürlüğü tarafından kurulan merkezde kayıtları yapıldıktan sonra ülkelerine gönderiliyor. Öte yandan İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından, sırada bekleyen Suriyelilerin sıcak havadan etkilenmemeleri için brandalarla gölgelik oluşturuldu.

Suriyeli Enver Hafız, 3 yıl sonra yaşadığı bölge olan Azez’de bayramı geçireceği için çok mutlu olduğunu söyledi. Verilen izin sayesinde akrabalarını görebileceğini dile getiren Hafız, “3 yıl önce Azez’den Türkiye’ye geldim. Bize ülkemize geçebilme imkanını sağladığı için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Allah Türk halkından razı olsun” dedi. Göç İdaresi İl Müdürlüğü yetkilileri, geçişlerin serbest olmasıyla birlikte, son 4 günde 11 bin civarında Suriyelinin ülkesine gittiğini kaydetti. Hatay’ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyelilerin de Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkışları sürüyor. Geçişlerin başladığı 1 Haziran’dan bu yana yaklaşık 69 bin Suriyelinin ülkesine geçiş yaptığı Cilvegözü Sınır Kapısı’nda güvenlik tedbirlerine de önem veriliyor. Suriyelilerin bavul ve eşyaları, gümrük muhafazada görevli narkotik köpeği “Deyz”in yardımıyla da kontrol ediliyor.

#İHH
#Suriye
#Enver Hafız
7 yıl önce