|

Çocuklarımıza sahip çıkalım

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, çocukların dini eğitiminin çok önemli olduğunu söyledi. Çocukların ve gençlerin Allah’ın emaneti olduğunu vurgulayan Erbaş, “Çocuklarımıza, gençlerimize sahip çıkacağız. Sahip çıkmazsak bunun vebali, azabı çetin olur. Bunları birbirimize telkin etmemiz gerekiyor” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 04:05 - 14/06/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "İl Buluşmaları" programı kapsamında Vanlılarla bir araya geldi. Öğle namazını Hz. Ömer Camisi'nde kıldıran Erbaş cemaate namazdan önce vaaz verdi. Erbaş vaazında çocukların, gençlerin İslam yolunda yürüyebilmeleri için gerekli eğitimi almalarına yardımcı olmak gerektiğini belirterek, "Çocuklarımız, gençlerimiz bize Allah'ın en büyük nimeti, Rabbimiz’in en büyük emanetidir" ifadesini kullandı.


HESABINI VEREMEYİZ

Erbaş, çocuklara, gençlere sahip çıkacaklarını belirterek, şöyle devam etti: “Sahip çıkmazsak bunun vebali, azabı çetin olur. Bunları birbirimize telkin etmemiz gerekiyor. Çocuklara karakter oluşumlarında, İslami bir kişilik kazanmaları noktasında katkı sağlamazsak, onlara yardımcı olmazsak bunun hesabını veremeyiz. O yüzden 25 Haziran'dan itibaren yaz Kur'an kurslarımız başlıyor. Çocuklarımız camilerimize cıvıl cıvıl gelsinler. Kur'an'ı, inancımızı, itikadi konuları, ibadet esaslarını öğrensinler."

ÇOK BÜYÜK BİR VAZİFEMİZ VAR

Camiye gelmeyen çocukların evlerine gidileceğini aktaran Erbaş, şu değerlendirmede bulundu: "Kapılarını çalın, anneleri, babalarıyla konuşun. Bu nesil bizim neslimiz, bu çocuklar, gençler bizim çocuklarımız. Ne olursunuz, 'Bana ne' demeyelim. Doğruları anlatalım. Davet görevimizi yerine getirelim. Müminlerin en büyük görevlerinden biri davet etmektir. Davet etmek, Peygamber Efendimiz’in bize emanetidir."

#Ali .Erbaş
#Diyanet
6 yıl önce