|

İhya edilip ibadete açıldılar

Ramazan boyunca vatandaşların ibadetlerini rahatça yerine getirmesi için hazırlanan camilere, restore edilenler de eklendi. Bunlardan biri olan Ağrı Doğubayazıt’taki İshak Paşa Sarayı’nın yanında bulunan, Ahmed-i Hani Türbesi ve Camisi, Ramazan'a hazır hale getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/05/2017 Cumartesi
Güncelleme: 07:50 - 27/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
​İhya edilip ibadete açıldılar
​İhya edilip ibadete açıldılar

Halı, kapı, pencere ve ses sistemi değiştirilen, kubbesi yağmurdan korunmak için kurşunla kaplanan cami ve türbenin etrafında bulunan mezarlıkta da çevre düzenlemesi yapıldı. Camide Ramazan ayı boyunca iftar programı yapılacak.

YAZ AYLARINDA NAMAZGAHTA İBADET

İstanbul’da ise Osmanlı Devleti’nin 4. Padişahı Yıldırım Beyazıd tarafından, İstanbul kuşatması esnasında 1396 yılında inşa edilen Anadolu Hisarı’nın yanındaki Toplarönü namazgahı, Ramazan ve yaz ayları boyunca ibadet edilebilmesi amacıyla tamir edilerek törenle ibadete açıldı. Yavuz Sultan Selim’in kızı, Kanuni Sultan Süleyman’ın kız kardeşi Şah Sultan tarafından Haliç kıyısında Mimar Sinan’a yaptırılan Şah Sultan Camisi de, 2,5 yıl süren restorasyonun ardından ibadete hazır hale getitildi. Siirt’te de 112 yıllık Şeyh Muhammed El Münkedir Camisi, restorasyonun ardından yeniden açıldı.


#Ramazan
#Osmanlı Devleti
#Anadolu Hisarı
7 yıl önce