|

​İlk cumada dünya saf tuttu

Ramazan ayının ilk cuma namazının feyzinden ve bereketinden yararlanmak isteyenler camilere akın etti. Camileri dolduran Müslümanlar Ortadoğu ve İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının dinmesi için dua etti.

Yeni Şafak
23:06 - 5/07/2014 السبت
Güncelleme: 20:08 - 4/07/2014 الجمعة
AA
​İlk cumada dünya saf tuttu
​İlk cumada dünya saf tuttu

Ramazan ayının ilk cuma namazında, ülke genelinde tüm camiler doldu taştı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in hutbe irad ettiği Bursa Ulucami’de içeri sığmayan cemaat caminin bahçesini de doldurdu. Bahçeye hasır seren vatandaşlar, namazlarını serin havada dışarıda kıldı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ise hutbede ramazan ayının önemini anlattı. 


KARDEŞLİK  HATIRLATILDI

Ramazan ayının, müslümanlara kaybettikleri değerleri yeniden hatırlattığını belirten Görmez; kardeşliğin, birlik beraberliğin önemine değindi. Görmez, müslümanlar için para, şehvet ve şöhret tehlikelerine dikkat çekti. Mehmet Görmez, daha sonra cuma namazını kıldırdı.


MÜSLÜMANLAR AKIN ETTİ

Ramazan’ın ilk cuması müslümanların bulunduğu tüm ülkelerde büyük kalabalıklarla kılındı. Hindistan’dan Bosna’ya, Endonezya’dan Pakistan’a tüm müslümanlar camileri doldurdu. Namazın ardından İslam dünyasında yaşanan savaşların sona ermesi için dua edildi. 


MÜLTECİ KAMPINDA NAMAZ

Pakistan’ın Kuzey Veziristan bölgesinde ise Taliban militanlarına yönelik yapılan operasyon yüzünden 450 binden fazla kişi ülke içi mülteci konumuna düştü. Ordu tarafından Bannu bölgesinde kurulan mülteci kampında kalanlar Ramazan ayının ilk cumasını evlerinden uzakta mülteci kampında kılmak zorunda kaldı.


Ramazan ayının ilk cuma namazını kılmak isteyen Lübnanlılar, başkent Beyrut’un en büyük Camii olan Muhammed El-EminCamii’ne akın etti.



Filistinlilere yine İsrail engeli


Dünyadaki tüm Müslümanlar Ramazan’ın ilk cumasının bereketini ve rahmetini yaşarken Filistinli Müslümanların Mescid-i Aksa’ya girişleri İsrail askerleri tarafından yine engellendi. İsrail yönetiminin Batı Şeria ve Kudüs arasındaki kontrol noktalarda sıkı denetim uyguladığını belirten Filistinliler, kimlik kartlarını inceleyen askerlerin 50 yaş altı erkeklerle 40 yaş altı kadınların Kudüs’e geçmesine izin vermediğini belirtti. 



 

#Ramazan
# ilk
# cuma
٪d سنوات قبل